MALATYA (İHA) – Malatya İl Müftülüğü’nün, müftü yardımcıları ve ilçelerdeki müftülerin katılımıyla aylık olağan toplantısı yapıldı.

İl Müftülüğü tarafından yapın açıklamada, “Din hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi için İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüklerimiz arasında yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak, koordinasyonu güçlendirmek, Din hizmetlerinde verimliliği artırmak ve yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla her ay mutat olarak gerçekleştirilen İlçe Müftüleri Toplantısı bu ay İl Müftümüz Ümit Çimen’ in başkanlığında Müftülüğümüzde yapıldı. Toplantıya, İl Müftüsü Ümit Çimen’in yanı sıra İl Müftü Yardımcıları Mustafa Kılıç, İhsan Mesut Akbaş, Emin Yılmaz ve İlçe Müftüleri katıldı” denildi.

Geçen ay Kuluncak’ta düzenlenen toplantıda görüşülen hususlar ile ilgili değerlendirmeler, Din Hizmetleri, Personel Hizmetleri, İdari ve Mali İşler, Hac ve Umre Hizmetleri birimlerine ait gündem maddeleri ile il ve ilçelerde faaliyet gösteren Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanlıklarına ait konuların görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

Toplantı sonrasında 21 Aralık 2014 tarihinde emekliye ayrılacak olan Doğanşehir İlçe Müftüsü Mehmet Kaya’ya yapmış olduğu çalışmalar ve emekliye ayrılacak olması dolayısıyla İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından plaket ve hediye verildi.