Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’nde, “Doğanşehir Yeteneklerini Arıyor Projesi” kapsamında öğrencilere spor testleri yapılıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğündeki “Doğanşehir Yeteneklerini Arıyor Projesi” kapsamında düzenlenen fiziksel uygunluk testi, İnönü Üniversitesi Spor Antrenörü Oğuz Avcı’nın yardımlarıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü halı sahasında yapıldı.

Fiziksel uygunluk testine beden eğitimi öğretmenlerinin belirlediği 150 öğrenci katıldı. Tüm beden eğitimi öğretmenlerinin görev aldığı fiziksel uygunluk testinde öğrenciler 9 farklı istasyonda teste tabi tutuldu. Bu testlerde öğrencilerin boy,kilo,yaş ve aile bireylerinin fiziksel ölçüleri alındı. Beden kitle endeksleri elde edildi. Esneklikleri, kas dayanıklıkları, kas kuvveti değerleri, esneklik tahtası çift ayak düz belden ölçüldü. Şınav ve mekik hareketleri ile kas dayanıklılığı ve kuvveti, dikey ve yatay sıçrama değerleri ölçüldü. 30 metre sprint değerleri alındı ve toplamda 9 ayrı test yapıldı. İlçemizdeki spor yeteneği olan öğrencileri ortaya çıkarmayı ve kaliteli sporcu yetiştirmeyi amaçlayan projeye ilgi oldukça büyüktü.

Projede, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Dalcı, İnönü Üniversitesi Antrenörü Oğuz Avcı, Beden Eğitimi Öğretmenleri Suat Deniz, Turgut Can, Fevzi Pulat, Fatih Kücük, Abdullah Çetin, Süleyman Yıldırım, Ali Zelyurt, Hakan Yalnız, Kazım Şakar ve Salman Topal görev aldı.