Malatya’da yeni kurulan Organik Meyve Üreticileri Birliği’nin, organik meyve üretimini arttırmak için çaba gösterdiği bildirildi.

Malatya Organik Meyve Üreticileri Birlik Başkanı İlhan Durusun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Doğanşehir İlçe Kaymakamı Mehmet Soğukpınar ve Belediye Başkanı Vahap Küçük’ü makamlarında ziyaret ederek, yeni kurulan Organik Meyve Üretim Birliği’nin ülke tarımına ve Doğanşehir tarımına getirecekleri yenilikler konusunda bilgi verdiler.

Birlik Başkanı İlhan Dursun, Kaymakam Mehmet Soğukpınar’ı ziyarette yaptığı konuşmada, “Hedefimiz ileri ki aşamalarda organik tarım için neler yapabiliriz, birlikte hareket ederek üreticimize neler verebiliriz onu istişare etmektir. Bu konuda sayın kaymakamımızdan da yardım talep ediyoruz” dedi.

Dursun, “Organik tarıma güzel destekler veriliyor. Dönüm başına 100 TL iyi bir para. Üreticilerimizin organik tarıma yönelmeleri için çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

Kaymakam Mehmet Soğukpınar ise, “Doğanşehir tarımda bir hayli ileride olan ve geçimi tarımla olan bir ilçemizdir. İlçemizde sadece organik kayısı değil organik elma ve diğer meyvelerinde artık organik olma yolunda çalışmalar yapmaları gerekir. Doğanşehir de kaliteli ürün konusunda yapacağınız çalışmaları destekliyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’ü makamında ziyaret eden Organik Meyve Üreticileri Başkanı İlhan Durusun ve beraberindekiler, birlikleri hakkında bilgi aktardı.

Belediye Başkanı Vahap Küçük ise, “Doğanşehir, soğuk suyu güzel tarım ürünleri yetişiyor. Türkiye’nin her tarafından giden tarım ürünlerimiz gidiyor ve her kes memnun. Buradaki domatesin tadını başka yerde bulamazsınız. Dışarıdan gelenler, “Avrupa’ya giden en dayanıklı kayısı Doğanşehir kayısısı” diyorlar. Bu da bizim içi büyük bir avantaj” dedi.