AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, “Kuzey çevre yolu ihalesi 20 Ocak’ta yapılacak” dedi.

TBMM’de, 2015 yılı bütçe görüşmelerinin tamamlanmasından sonra seçim bölgesi Malatya’ya gelip ziyaretlerde bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, İHA’nın sorularını cevaplandırdı.

Öz, kuzey çevre yolunun son durumu hakkında bilgi verirken, “Kuzey çevre yolunun yeterlilik ihalesi yapılmıştı. Uygulama, yani yol yapım ihalesi ise 20 Ocak olarak belirlendi. Herhangi bir aksilik olmazsa, 20 Ocak’ta kuzey çevre yolunun yapım ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. İhalesi yapılmasından sonra toplulaştırılan ve kamulaştırılan alan ve yolların kesiştiği noktalar ve kavşaklar yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

“Gecikmiş bir çalışma ancak, ihale tarihinin de belirlenmesi önemli aşamadır” diyen Öz, ihaleden sonra da yolun biran önce açılması için çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Öz, "Malatya- Elazığ karayolu Pütürge yol kavşağından başlayıp, Dilek, Battalgazi ve Topsöğüt mevkiinden Tavşantepe’ye bir yay şaklinde bağlanacak olan Malatya kuzey çevre yolu 54 kilometre uzunluğunda olacak" şeklinde konuştu.