PTT teşkilatının 174. Kuruluş yıldönümü nedeniyle PTT Başmüdürü Fahri Ocak ve beraberindeki heyet, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın il dışında olması nedeniyle, misafir heyeti Belediye Başkan Vekili Şefik Şengül kabul etti.

Ziyaret sırasında konuşan PTT Başmüdürü Fahri Ocak, “PTT teşkilatının kuruluşunun 174. Kuruluş yıl dönümünü sizlerle paylaşmak amacıyla bu ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. PTT, çağımızın gerektirdiği teknolojik gelişmelerle beraber kendini daima yenileme gayreti içerisindedir. Bu kapsamda, geçen yıl Belediyemiz ile yapmış olduğumuz mutabakat sonrası 10 merkez, 26 şube ve 22 acentelikte su faturası tahsilatı yapılmaya başlanmıştır. Türkiye genelindeki PTT ‘ye ait 4529 iş yerinde Malatyalılar su faturalarını yatırabilecekler. Böyle bir hizmeti Malatyalılara sunmaktan son derce mutluyuz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengül ise, “Posta teşkilatımız Osmanlı döneminden günümüze gelen en eski teşkilatlarımızdan birisidir. Günümüzde çağın gereksinimlerine göre kendini modernize etmiştir. Ulaşımı, haberleşme sistemi ve bankacılık işlemleri ile kendini yenilemiş, gelişmelere ayak uydurmuştur” şeklinde konuştu.