Malatya’da, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile idareciler, sağlıklı yürüyüş etkinliğine katıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen sağlıklı yürüyüş etkinliği kapsamında Malatya Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz ile kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile idarecileri yürüyüş yaptı.

Yürüyüş sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, "2014 yılı Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından ’Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ olarak ilan edildi. Bizlerde bu çerçevede etkinlikler yapıyoruz. 2014 yılı içerisinde Ekim ayına kadar her ayın son Pazar günü sağlıklı yürüyüş etkinlikleri düzenliyorduk. Ekim ayı itibariyle, her hafta sonu farklı kurum ve kuruluşların ev sahipliğinde sağlıklı yürüyüş etkinliklerimize devam ediyoruz. Malatya’daki kurum ve kuruluşların yöneticileriyle birlikte yürüyoruz" dedi.

"HALKIMIZA, UNUTTUKLARI YÜRÜYÜŞÜ HATIRLATMAK İSTİYORUZ"

Şener, vatandaşlara unuttukları yürüyüşü hatırlatma açısından sağlıklı yürüyüş etkinliklerine devam edeceklerini belirterek, "Ülkemizde obezite giderek artmaktadır. Obezitenin artması sadece kozmetik kaygıları değil, sağlık sorunlarını da beraberinde de getirmektedir. Özellikle diyabet, kalp-damar ve kalp-iskelet hastalıklarına sebep olmaktadır. Teknolojinin ilerlemesiyle giderek halkımız giderek hareketsiz bir hayat sürdürmektedir. Bizlerde Halk Sağlığı Kurumu olarak, bunun sağlık açısından zararlı olduğunu göstermek, özellikle de halkımıza unuttukları yürümeyi hatırlatmak açısından bu tür etkinlikler yapıyoruz" şeklinde konuştu.