Malatya Merkez ilçe Yeşilyurt’un Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, belediyenin bazı birimlerinin iyi bazı birimlerinin de hizmette geri kaldığını söyledi.

Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, son günlerde Malatya Su ve Kanalizasyon İşletmesi (MASKİ) ile ilgili sorunların kısa zamanda çözüldüğünü belirterek, “Mahallemizde gerek kanalizasyon gerek su arızaları sorunlarımız birkaç ay öncesine kadar çözümü haftalar almaktaydı. Bir kanalizasyon arızası veya logar baca yükseltme sorunumuz en az 15 gün sürmekteydi. Ancak, son bir ay içerisinde bildirmiş olduğumuz arızalar en fazla iki gün içerisinde çözülüyor. MASKİ’nin sorunları kısa zamanda çözüme kavuşturması hem mahalle sakinlerimizi hem de bizleri sevindirmektedir.Vatandaş ve muhtarlar olarak temennimiz belediyenin diğer birimlerinde de aynı hassasiyetin gösterilmesidir” ifadelerini kullandı.

MASKİ’nin hassasiyeti, özellikle ulaşım müdürlüğünün (MOTAŞ) verilen dilekçelerde belirtilen sorunların takibinin yapılmaması hem vatandaşları hem de muhtarları sıkıntıya soktuğunu söyleyen Ali Yiğit, “Tecde mahallesi sakinlerinin yeni devlet hastanesi ve çevre yoluna giden bir otobüsün bulunmaması sebebi ile büyük sıkıntı çekmektedir. Karakavak otobüsünün Tecde içerisine kadar gelerek buradaki vatandaşların çevre yoluna tek araçla gitmeleri için dilekçe verdik. Bir cevap alamadık.Otobüs durak tabelalarının mesafelerinin uzun olması sebebiyle özellikle meyvecilik araştırma müdürlüğü ile Tecde mevkisinde Yeşilyurt karayolu üzerinde bulunan yeni yerleşim alanlarının bulunduğu Durak sokak kısımda durak olmaması, ki önceden burada durak vardı kaldırıldı. 600 metrelik mesafeye bir otobüs durak tabelasının konması vatandaşı sıkıntıya sokmaktadır.Temennimiz bu sıkıntılarımızın MOTAŞ ve Ulaşım Müdürlüğü tarafından bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır“ dedi.

Yiğit, ayrıca, kavşak yapılmamasından dolayı kazaların meydana geldiğini de hatırlatıp “Yeşilyurt yolu Tecde Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü mevkisinde bulunan kavşakta defalarca maddi ve yaralamalı trafik kazası olmasına rağmen belirtilen mevkide hala bir önlem alınmadı” şeklinde konuştu.