AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, Sosyal İşler Başkanlığı’nın organize ettiği program ile 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli olan Şükran ve Metin Ulutaş öğretmeni evinde ziyaret ederek Öğretmenler Günü’nü kutladı.

İl Başkanı Tüfenkci konuşmasında Türkiye’nin bugün dünyanın güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin, fedakar, cefakar öğretmenlere ait olduğunu ifade etti.

Tüfenkci, Edirne’den Kars’a kadar yurdun en ücra köşelerinde, her iklimde, her coğrafyada, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle idame ettiren öğretmenlerin, her türlü övgüye ve takdire layık olduğunu ifade ederek, ‘’Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bilhassa bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar" dedi.

Hükümet olarak, eğitime çok özel bir önem atfettiklerini, bu alanda Cumhuriyet tarihinin en köklü, en kapsamlı, en farklı yatırımlarını gerçekleştirdiklerini, 2005 yılından itibaren hazırladıkları her bütçede eğitime ayrılan payı diğer tüm kalemlerin üzerinde gerçekleştirdiklerini belirten Tüfenkci, "Son 12 yıl içinde 400 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik. Öğretmenlerimizin özlük haklarında, gelirlerinde ciddi iyileştirmeler yaptık ve öğretmenliği bir kariyer mesleği haline getirdik. Önümüzdeki dönemde, imkanlarımız nispetinde, öğretmenlerimizin hayat standartlarını daha da yükseltecek, öğretmenlik mesleğinin itibarını daha da arttıracağız. Türkiye gelecekteki hedeflerine dünyadaki değişime bigane kalmayan, kendini yenileyen, genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır. Türkiye’nin istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Ben bu vesileyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi.

Emekli öğretmen Metin Ulutaş ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: ‘’Biz öğretmenlerin, emekli de olsak çalışıyor da olsak en büyük değerlerimiz sizlersiniz. Sizleri vatana, millete hizmet eden, başarılı insanlar olarak gördüğümüzde göğsümüz kabarıyor.’’

İl Başkanı Tüfenkci’ye AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık, İl Yönetim Kurulu Üyesi Namık Baki, Necmettin Özcan ve Kemal Açıkgöz eşlik etti.