Tunceli Yatırıma Davet Toplantısı’nın İstanbul’da yapıldı.

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Tunceli Valisi Osman Kaymak’ın da katılımlarıyla İstanbul’da özel bir otelde Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği (TUSGİD), Fırat Kalkınma Ajansı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TURKONFED) işbirliğinde Tunceli yatırıma davet ve yatırım ortamı toplantısı gerçekleştirildi” ifadeleri kullanıldı.

"Tuncelili yatırım gönüllerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen toplantının birinci etabında TURKONFED’in koordinasyonunda Doç. Dr. Ümit İzmen tarafınca hazırlanıp Ajans tarafınca da desteklenen “Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler : Tunceli Modeli ve 2023 Senaryoları” rapor çalışmasının tanıtımı gerçekleştirilmiştir. İkinci etabında henüz planlama aşamasında olup Fırat Kalkınma Ajansı, Friedrich Naumann Vakfı ve TURKONFED tarafınca ilimizde girişimcilik kültürünün geliştirilmesini amaçlamakta olan “Tunceli Girişimcilik Akademisi” proje fikri hakkında bilgilendirme sağlanmıştır. Toplantının son aşamasında ise Fırat Kalkınma Ajansı Tunceli Yatırım İmkanları konulu sunum gerçekleştirilmiş olup işadamları ile yatırım sohbeti gerçekleştirilmiştir” denilen açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi:

“Tunceli Valisi Osman Kaymak açış konuşmalarını yaparken dışarıda yaşamakta olan Tuncelili yatırımcıların önemine değinip, ilimize yatırım hususunda devlet kurumları olarak her türlü desteği vereceklerini belirtip işadamlarını Tunceli’ye yatırıma davet etmiştir. Ayrıca Vali Kaymak, kent merkezinde bulunan eski askeri kışla binasının Dersim Kent Müzesi’ne dönüştürülmesine yönelik yürütülen çalışmaların sonuca ulaşmak üzere olduğunu, kentin tüm kesinlerinin özlemini çektiği müzenin yatırım programına alınması hususunda ciddi mesafe kaydettiklerini belirtti."

Toplantıya ayrıca Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, TURKONFED Başkanı Süleyman Onatça, Tusgid Başkanı Musa Bulut, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yerlikaya, Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Kadriye Akçelik, Dersim Spor Kulubü Başkanı Erdal Güntaş, Tuncelili işadamları ve basın mensupları katıldı.