Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol “Atamaları usulsüz olduğu ispatlanan şube müdürlerinin yaptığı mülakat, geçersiz ve usulsüzdür” iddiasında bulundu.

Sendika binasında yaptığı açıklamada, müdür atamalarında haksızlık yapıldığını ileri sürüp eleştiren Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, “İlimizde okul ve kurum müdürü atamaları kapsamında yapılan mülakatlardan sonra açıklanan sonuçlar ibret vericidir. Adaletli bir atama sürecinde üyelerinin beceriksizliklerinden dolayı kadrolaşamayacağını anlayan malum sendika her türlü değeri hiçe sayarak üyelerini bir yerlere getirebilme gayretine girişmiştir” iddiasında bulundu.

“Bir önceki müdürlük değerlendirmelerinde müdürlük unvanını taşıyamadığı için verilen notla baraj altında bırakılan kişilerden bazıları son değerlendirmede yüksek puanlar almıştır. Bu kişilerin yüksek puanlar almasının esas nedeni malum sendikaya yaklaşmaları mıdır, soruyoruz?” diyen Şenol, “Aldığımız duyumlara göre örneğin iki soruya cevap veren ve çok yüksek puanlar alan müdür adayları bulunmaktadır. Dikkat çeken bir diğer husus da 90 ve üstü alan adayların tamamının malum sendika üyesi olmasıdır. Türkiye’nin hiçbir ilinde komisyonlarda müdür adaylarına Malatya’daki kadar düşük bir puanlama layık görülmemiştir” iddiaların öne sürdü.

“Atamalarının usulsüz olduğu ispatlanan şube müdürlerinin yaptığı mülakat da geçersiz ve usulsüzdür” iddiasında bulunan Şenol, “O kadar ki liyakat yoksunu şube müdürlerinden bazıları, vefat etmiş okul müdürlerine not verebilmiştir. Bilinmelidir ki, bu zihniyetle ne ilimizde ne de ülkemizde eğitimin kalitesini artırmak mümkün değildir” dedi.