Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca, 31 Ekim günü düzenlemeyi programladıkları “Bir bayrak rüzgar bekliyor” adlı müzik şölenini Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden faciasından dolayı iptal ettiklerini açıkladı.

Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca yaptığı açıklamada, “Karaman ilimize bağlı Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası milletimizde derin bir üzüntüye sebep olmuştur. Dün meydana gelen kazada ikisi yaralı 16 işçimiz kurtarılmış, maalesef 18 işçimize de henüz ulaşılamamıştır. İşçilerimizin kurtarılması için çalışmalar devam etmektedir. Milletimize ve işçilerimizin yakınlarına geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, mahsur kalan işçilerimizin bir an önce sağ salim kurtarılıp aileleriyle buluşmalarını Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Üzüntüyle söylemek gerekir ki Soma faciasının yaraları henüz taze iken farklı bir madende böyle bir kazanın yaşanması yetkililerin gerekli tedbirleri almadığını, ekmek parası için yüzlerce metre derinlikte az bir ücretle çalıştırılan insanlarımızın hayatlarının hiçe sayıldığını göstermektedir. Ülkü Ocakları olarak olayın soruşturulmasını, ihmali olanların gerekli cezalara çarptırılmasını ve işçilerimizin daha güvenli ortamlarda çalışmasını sağlayacak adımların bir an önce atılmasını beklediğimizi herkesin bilmesini isteriz” dedi.

Ermenek’deki maden faciasından dolayı müzik şölenini iptal ettiklerini aktaran Karaca, şunları söyledi: “Bilindiği üzere Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı olarak 31 Ekim 2014 tarihinde ‘Bir bayrak rüzgar bekliyor’ adlı bir program tertip etmeyi planlamıştık. Programımıza, basın, afiş veya davetiye yoluyla halkımızı davet etmiştik. Ülkü Ocakları, milletimizin sevinciyle sevinen, kederiyle kederlenen bir harekettir. Hepimizi üzüntüye boğan bu kaza sonucunda etkinliğimizi ileri bir tarihe erteleme kararı almış bulunmaktayız. Etkinliğimize katılacak olan ve düzenlenmesinde maddi manevi desteklerini esirgemeyen herkesin hoşgörüsüne sığınıyoruz. Bizleri anlayacaklarından şüphemiz yok. Bir kez daha yüce Türk milletine, işçilerimizin ailelerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Maden ocağında mahsur kalan işçilerimizin bir an önce sağ salim kurtarılması için dua ediyor, yüce Allah’tan milletimize bir daha böyle bir üzüntüyü yaşatmamasını temenni ediyorum.”