Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, “Küçük aile işletmeleri için pozitif ayrımcılık istiyoruz” dedi.

Tarım Sigortaları Havuzu A.Ş (TARSİM) Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir’i ziyaret etti. Ziyarette Kadak, tarım sigortasının ana gövdelerinden birisi olan hayvancılıkta sigorta anlayışının uzun yollar aldığını bu başarıda Veteriner Hekimlerin çok büyük rol aldığını dile getirdi.

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir ise çiftçi ve üreticinin kazancının doğrudan memleketin kazancı olduğunu ifade ederek, tarım ve hayvancılığın modern anlamda gelişmesinin ülkemiz kalkınmasında büyük önem taşıyacağını belirtti.

Özdemir, gelişmiş ülkelerde hayvancılıktaki sigorta sayısının daha fazla olduğunu, bunun gelişmişlik belirtisi olduğunu, ülkemizde de sigortalı hayvan sayının artırılması gerektiğini ve bu doğrultuda Veteriner Hekimlerin üzerinde düşeni yapacağını ifade etti. Özdemir, “Tarım sigortalarının tarım ve hayvancılığımızın gelişmesinde büyük garantör rol oynamaktadır” diyerek, modern manada hayvancılığın gelişmesinin yalnız büyük kombine işletmelerin gelişmesi olarak algılanmaması gerektiğini, son yıllarda çok büyük darbeler alan küçük aile işletmelerinin bu modernizasyonda gerekli normları sağlayarak tekrar canlandırılması, bu manada küçük aile işletmeleri için pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi.

Özdemir, akademik odalar birliği oluşturulmasını da dile getirdi.