Torba yasa kapsamında vatandaşların belediyeye olan birikmiş su, emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarını ödemeleri için tanınan ek süre yarın sona eriyor.

Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı kanun gereğince, vatandaşların su, emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarının yapılandırılarak ödeyebilmeleri için tanınan ek sürenin sonuna gelindi. Vatandaşın başta vergi borçları olmak üzere belediyeye borçlarını yapılandırabileceği başvuru için tanınan 3 aylık süre yarın sona eriyor.

Yapılandırma kolaylığından yararlanmak isteyenler, borçlarını ister peşin ve isterlerse katsayı oranına göre 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeyebilecek. Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 30 Nisan 2014 tarihine kadar tahakkuk edilip ödenmeyen su bedeli, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi gibi alacaklarını ödemeyen vatandaşların yarın mesai bitimine kadar yazılı dilekçe ile Bingöl Belediyesi’ne müracaatta bulunulması istendi.

Açıklamada, belirtilen süre içerisinde borç yapılandırma amacıyla Bingöl Belediyesi’ne başvurulmaması halinde borçlular hakkında icra takibinin yapılacağı kaydedildi.