Manisa’nın Selendi ilçesine bağlı bir köy iken Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne geçen Satılmış Mahallesi’nin ismi meclis kararıyla Yeşilköy Mahallesi olarak değiştirildi.

Selendi Belediyesi’nin Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda ilçeye bağlı Satılmış Mahallesi’nin ismi meclis kararıyla Yeşilköy olarak değiştirildi. Mıdıklı Ramazan Hocalar Mahallesi’nde 15 meclis üyesinden 14’ünün katılımıyla halka açık olarak yapılan toplantıda Belediye Başkanı Nurullah Savaş’a Selendi’nin sembolü olan eski el dokuması kertme kilim hediye edildi. Meclis toplantısının açılış konuşmasını Mahalle Muhtarı Ali Şeker yaptı. Şeker, "Bugün meclis toplantısına ev sahipliği yapmaktan büyük onur duydum. İnşallah burada iyi hizmetler için oylamalar yapılır. Bizim köyümüzün sıkıntıları yerinde görülüp bir an önce çözüme kavuşturulur." dedi.

Belediye Başkanı Nurullah Savaş da her ay bir mahallede yapılan meclis toplantısı yaptıklarını dile getirerek, amaçlarının Selendi’nin her bölgesine hizmet etmek olduğunu söyledi. Toplantının ana maddesi olan ilçenin Büyükşehir statüsünden önce köy olarak adlandırılan Satılmış Mahallesi’nin isminin değiştirilmesi oldu. Mahalle halkının ve muhtarın talebi üzerine; 200 yıllık, 150 haneli, 240 seçmenli, 350 nüfusa sahip Satılmış Mahallesi’nin ismi Yeşilköy olarak değiştirildi. AK Parti, MHP ve CHP’li üyelerinin oy birliğiyle aldığı karar, mahalle halkı tarafından sevinçle karşılandı. Meclisin diğer gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Nisan ayında felç geçiren Hüseyin Akıncı isimli bir vatandaşı evinde ziyaret ederek, tekerlekli sandalye yardımında bulundu.