Yunuemre Belediyesi, ilçede yaşayan felç durumundaki Ahmet Kaytancı ve ailesinin 5 yıllık dramına son verdi. Dışarıda gezebilmesi için evinin önündeki dik merdivenlerden zorlukla çıkarılan Ahmet Kaytancı, artık Yunusemre Belediyesi’nin yaptığı çalışma ile evin yan tarafına yapılan kapıdan çıkacak.

Oğullarının İzmir’de tedavi altında olduğunu, geldiğinde ise kendisinin büyük bir mutluluk yaşayacağını dile getiren Zeynep ve Andan Kaytancı çifti, kapı ve yol için yapılan çalışmaları izlerken mutluluk göz yaşları döktü.

5 yıl önce eşi ile birlikte yaptığı kaza sonucu felç kalan ve eşini kazada kaybeden 28 yaşındaki Ahmet Kaytancı, annesi ve babasının çabaları ile hayata tutunuyor.

Kaytancı ailesi ise felç durumdaki oğullarını her gün evin önündeki dik merdivenden zorluklarla çıkartıyordu. Yunusmere Belediyesi ise bu drama kayıtsız kalmayarak çalışmalarını başlattı. Sosyal ve Yardım İşler Müdürlüğü öncülüğünde yapılan çalışma sonucu evin yan tarafındaki duvar yıkılarak kapı yapıldı. Ahmet Kaytancı artık dik merdivenler yerine evinin yan tarafındaki kapından geçerek dışarıda gezebilecek. Engelli annesi ve babası Zeynep Kaytancı ile Andan Kaytancı, oğullarının dramına son verecek kapı ve yol için yapılan çalışmaları mutluluk gözyaşları dökerek izledi.

“OĞLUMUZU RAHATLIKLA DIŞARIYA ÇIKARABİLECEĞİZ”

Sorunlarının çözüme kavuşması için yıllarıdır yardım beklediklerini belirten baba Adnan Kaytancı, “Bunu çok istiyorduk. Daha önceden oğlumu evimizin çıkışındaki dik merdivenden çıkarmaya çalışıyorduk. Çözüm olarak asansörü yapmayı düşünüyorduk. Ama olmadı. Oğlum devamlı içeride yatalak olduğu için hep sıkılıyordu. Bu kapı onun için çok büyük bir mutluluk olacak. Daha önceden yatalak olduğu için 15 günde bir dışarıya çıkarıyorduk. Merdivenlerden dolayı çok zorlanıyor bir 15 dakika da orada zaman harcıyorduk. Şimdi kapı olduğu için eşim dahil bende oğlumuzu çok rahatlıkla kapıdan dışarıya çıkarabileceğiz. Yunusemre Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu.

“OĞLUM İÇİN BÜYÜK BİR SÜRPRİZ OLACAK”

Kapını yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren anne Zeynep Kaytancı, “Oğlumu sadece kapının önüne çıkarabiliyordum. Dışarı gezmeye gidemiyorduk. Şimdi kapı yapılacak dediler çok sevindim. Oğlum İzmir’de tedavi görüyor. 2009’dan bu yana yatalak durumda. Buraya geldiğinde onun içinde büyük bir sürpriz olacak. Kendisinin tek isteği zaten dışarı çıkmak insanları görmekti. Bu kapıyı görünce çok sevinecektir. Yunusmere Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye çok teşekkür ederim" dedi.

Sosyal İşler Müdürü Mustafa Süzer ise şöyle konuştu:

“Ahmet kardeşimizin ailesi bizlere de müracaat etti. Ahmet’in rahat bir şekilde dışarı çıkması için evin yan tarafında ki duvar yıkılarak muhakkak kapı yapılması gerekiyordu. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çerçi ise bu gibi durumlarda engelliler konusunda çok hassas. Bizlerde bu sorunu çözüme ulaştırmak için çalışmalarımızı başlattık. İlk olarak başka bir apartmandan diğer bir apartmana geçiş olduğu için komşulardan izin aldık. İzinin alınmasından sonra kapımızı ve yolumuzu yapmaya geldik. Şuanda Ahmet burada yok ama geldiğinde kendisi için büyük bir sürpriz olacak.”