Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Adala Mahallesi, 2 gün 3 gece süren geleneksel Şeftali festivali ile şenlendi. Festivale Türk Halk Müziğinin sevilen seslerinden Gaye Aksu ve Sümer Ezgü katıldı.

Salihli Belediyesi’nin Adala Mahallesinde düzenlediği 23. Geleneksel Adala Şeftali Şenliği, ünlü sanatçı Sümer Ezgü konseriyle muhteşem bir final yaptı. Şenliğin son günü sahne alan Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Sümer Ezgü, binlerin izlediği konserde birbirinden güzel eserlerini seslendirerek unutulmaz bir gece yaşattı. 23. Geleneksel Adala Şeftali Şenliğinde konuşan Belediye Başkanı Zeki Kayda “Salihli’ye hizmet etmek bizim için adeta ibadet oldu. Dur-geç köprülerini yenileyerek hizmet fitilini ateşledik. İşsizliği önlemek için Organize Sanayi Bölgesi 2. Etapta yatırımcılara arsa tahsislerine başladık. 20 firma müracaat etti ve 7 firmayla sözleşme imzaladık. 20 yatırımcı yaklaşık 450 milyon liralık yatırımla yaklaşık 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Salihli’mizi üniversite şehri yapacağız dedik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini şehrimize kazandırdık. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile Salihli’ye dev projeler yapıyoruz. Atatürk Spor Salonu hizmete açıldı. Otoparkı ve Bedesten Çarşısıyla modern bir pazaryeri inşaatı hızla devam ediyor. Salihli’nin en büyük sorununu biz çözüyoruz. Yağmur suyu projesinde çalışmalar başladı. Masal Ormanı Parkı çok kısa sürede bitecek. Adala Mahallemiz, Jeopark Belediyeler Birliği’nin çalışmalarıyla dünya çapında tanınacak. Mahallede bulunan Atatürk Evi’ni restore ederek Atatürk Müzesini hizmete açacağız. Yıllardan beri yaşanan içme suyu sorununu çözdük. Büyükşehir Belediyemizle el ele vererek Salihli’yi değiştiriyoruz. Verdiğimiz sözleri bir bir hayata geçiriyoruz. Tüm çabamız Salihli’ye ve 102 mahallemize en iyi hizmetleri kazandırmak” diye konuştu.

Başkan Kayda’nın konuşmasından sonra izleyenlerle buluşan ünlü sanatçı Sümer Ezgü, yaklaşık 2,5 saat kaldığı sahnede seslendirdiği türkülerle konsere katılan binleri coşturdu. Sümer Ezgü rüzgarının estiği şenlikte, vatandaşlar sanatçının seslendirdiği türkülere eşlik etti. Başkan Kayda’da sanatçı Sümer Ezgü ile karşılıklı oynadı. Ünlü sanatçı Sümer Ezgü’yü verdiği muhteşem konserden dolayı kutlayan Başkan Kayda, Kaymakam Turgut Çelenkoğlu ile birlikte sanatçıya çiçek ve plaket takdim etti.

Salihli Belediyesi’nin düzenlediği 23. Geleneksel Adala Şeftali Şenliğine, Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Belediye Başkanı Zeki Kayda, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, MHP Salihli İlçe Başkanı Mehmet Akın, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, belediye daire müdürleri ve personelleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.