AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Orman ve Su Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde TBBM’de yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bal üretiminde dünyada ikinci sıraya yükseldiğini belirterek, ’Şehzade Balı’ markası oluşturulması gerektiğini söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, “Ülkemizin bal üretiminin artırılması maksadıyla Orman Bakanlığı tarafından bugüne kadar 227 adet bal ormanı tesis edilmiş, bu projeler sayesinde ülkemiz bal üretiminde dünyada 6. sıradan 2. sıraya yükselmiştir. Türkiye’de 82 bin ton bal üretimi yapılmaktadır. Çin’in ardından ikinci sırayı alıyoruz. Arjantin ile yarış halindeyiz. Manisa’da Demirci Kuzuköy, Manisa Osmancalı mevkiinde ve Turgutlu Osmancık köyünde bal ormanı oluşturma çalışmaları sürmektedir. Buralara çiçekli ve arıların faydalanabileceği ağaç ve bitki türlerini dikiyoruz. Arıcılarımızın arılarını koyabileceği, arıların su içebileceği mekanlar oluşturuyoruz” dedi.

Yurttaş, şifa kaynağı olan mesirin içerisindeki pek çok bitki ve çiçeğin bölgedeki dağlarda bulunduğunu belirterek, "Buralardan üretilen bal da şifalıdır. Bu bala “Mesir Balı” ya da “Şehzade Balı” diye bir marka verebiliriz. Bizim bölgemizde balın içine herhangi bir katkı olmamakta ve tamamen doğaldır. Balın faydaları saymakla bitmez. Bal başlı başına bir eczane niteliğindedir. Her sabah balın yenilmesi sağlıkçılar tarafından tavsiye edilmektedir. Bal yanında, polen, arı sütü gibi faydalı ürünlerin de arıcılarımız tarafından üretimi yapılmaktadır. Arılar ayrıca, bölgemizdeki tarım alanlarındaki tozlaşmaya katkıda bulunarak tarımsal üretimin artırılmasını sağlamaktadır” dedi.