AK Parti Sarıgöl İlçe 5.Olağan Kongresi’nde başkanlığı mevcut Başkan Muhammet Toy seçildi.

Sarıgöl AK Parti 5.Olağan Kongresine Manisa AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Manisa AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Polat ile diğer ilçelerin AK Parti İlçe Başkanları katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığına Manisa AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Polat seçildi. Kongrede bir konuşma yapan Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Toy, “Yeni Türkiye için durmak yok yola devam diyoruz. Birçok yapılamayan hizmetleri yaptık. Kongremizin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Manisa AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur ise, “Kongrelerde birlik ve beraberlik içinde her zaman olmamız gerekmektedir. 2015 yılında genel seçimler var. Biliniz ki, muhalefet her zaman olduğu gibi bizleri iftiralar atmaktan geri kalmayacaktır. Biz birlik olursak bunların iftiraları havada kalır. Her zaman birlik ve dirlik içinde olalım. Hiç durmak yok yola devam edeceğiz” dedi.

“KONGRELER BAYRAMLAŞMA GÜNLERİMİZDİR.’’DEDİ.

Manisa AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Partinin kongrelerinin bayramlaşma günleri olduğunu belirterek, “Yargıyla ilgili düzenlemeler yapılmaktadır. Bütçe görüşmeleriyle Meclis yoğun çalışma içindedir. AK Parti köklü bir partidir. Mazlumların partisiyiz, ulu bir çınar gibiyiz. Herkesi kucaklamaktayız. 2002 yılından önce Kuran Kursları kapatıldı. İmam-Hatip Liseleri kapatıldı. Baş örtüsü ile okullara girmek çok zordu. Biz bunları aştık yapılanları hepimiz biliyoruz. Kızlarımız okullara başı örtülü girebilmekte, imam hatip okullarına öğrenci akını var. Bir zamanlar kaymakamlar ve valiler Allah demekten korkar olmuşlardı. Şimdi İmam-Hatip çıkışlı bir Cumhurbaşkanımız var. Gelinen yol bellidir. Sağlık konusunda hastanelerde rehin kalan hastalarımız yok. Eskiden böyle miydi? Bakınız sağlıkta devrim yaptık. Hava ambulanslarımızla hastalarımızsın hayatı kurtulmaktadır. Hızlı tren devreye girdi. Manisa’dan hızlı trenle Ankara üç saat bu hizmet değilde ne. Yapılamaz denilenleri, bizler yaptık” dedi.

MUHAMMET TOY GÜVEN TAZELEDİ

Sarıgöl AK Parti 5.Olağan Kongresinde mevcut başkan Muhammet Toy ile Ali Şengel kongrede başkanlık için yarıştı. 400 delegenin oy kullandığı seçimde mevcut Başkan Muhammet Toy 304 oy, rakibi Ali Şengel 33 oy aldı. Güven tazeleyen Muhammet Toy’un yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

“Ahmet Bayar, Musa Emircan, Mustafa Karakuş, Erol Yılmaz, Metin Ay, Mehmet Yıldız, Zihni Dalkılıç, Serpil Günüşen, Emine Uysal, Ümran Başarır, Nuri Uyanık, Yaşar Saban, Nihat Demirci, Niyazi Kaya, Yasin Koparan, Doğan Oğuz, Muzaffer Özkan, Saddettin Demirel ve Seda Güner.”