5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu’nu ziyaret etti.

Ziyarette Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin, Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Anıl Akdoğan, Yunusemre Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu üyeleri ve Şehzadeler Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu üyesi Şenay Mercan hazır bulundu.

Ziyarette konuşan AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Halkla ilişkiler Birim Başkan Yardımcısı Hilal Gonca Ayyıldız, "Memur-Sen’in etkinliklerini ilgiyle takip ediyoruz ve kendimize örnek alıyoruz. Yeni medeniyetin oluşumunda gençlik kolları olarak değerlerimize sahip çıkarak gençlerimize de milli ve manevi değerlerimizi kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Manisa Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin Kadının tarihten günümüze rolleri ve toplumdaki önemini dile getirdi. Değerlerin oluşumunda kadının etkisini öne çıktığına işaret eden Mehtap Şirin, “Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak kamuda yer alan kadınları temsil ediyoruz. Eğitim camiası olarak çocuk ve gençlerimize değerler eğitiminin verilmesinde hassasiyet gösteriyoruz. Kadın, toplumumuzda ve dinimizde önemli bir yere sahip. ’Cennet anaların ayakları altındadır’ hadisinde de olduğu gibi kadına bu kadar değer veren bir dinin mensubuyuz” şeklinde konuştu.

Şirin ayrıca, toplumumuzda uzun yıllar kadının başörtüsü yasağıyla ötekileştirildiğini toplumda sosyalleşmesinin önüne geçildiğini ancak artık bu yasağın kalkmasıyla kadınların kamuda ve soysal hayatta daha aktif hale geldiğini söyledi.

Yunusemre Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Anıl Akdoğan, İslam’da kadın hakları ve kadına verilen değere dikkat çekti. Anıl Akdoğan, "Kadınlar size emanetimdir onları incitmeyiniz diyen Peygamberin ümmetiyiz. Bizler kadın kolları olarak öncelikli olarak bayan üyelerimizin özlük haklarını savunuyoruz. Kadın evde anne, iş yerlerinde çeşitli görev ve sorumlulukları vardır. Bizlerde bu anlamda kadınların iş ortamındaki rahatsız edici durumları önlemeye çalışarak onları motive edici etkinlikler düzenleyerek elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Şirin, ziyaretleri için AK Parti Gençlik Kollarına teşekkür etti.