AK Parti Manisa Milletvekili Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş, “Gündeme Dair Açıklamalar” başlığı altında yaptığı yazılı basın açıklamasında, ”Bize Sadece Millet Rota Çizer: Bu partinin kurulduğu andan itibaren biz bir şey söyledik, bize sadece ve sadece millet istikamet çizer, bizim rotamızı sadece millet belirler dedik. Biz bunu sadece bir slogan olarak dile getirmiyoruz, bu sözümüzün arkasında durmak için 12 yıldır mücadele veriyoruz” dedi.

Yurttaş, ”Bir adım atarken biz sermaye ne der diye bakmayız, medya ne der diye bakmayız, bir reform yaparken medya bu konuda ne yazacak, sermaye ne diyecek diye çekinmeyiz. Bir değişimi gerçekleştirirken köşe yazarları, içeride ve dışarıda lobiler nasıl tavır alacak diye istikametimizi değiştirmeyiz. Çünkü bu milletin tarihi bunun bedelini çok ağır ödedi, artık biz bedeli bu millete ödetmeyeceğiz diye yola çıktık. Biz sadece ve sadece milletin ne dediğine bakar, milletin çizdiği istikamette yolumuzda ilerleriz” ifadelerini kullandı.

Yurttaş açıklamasının devamında, ”Milletin seçtiklerini, bu milletin evlatlarını devre dışı bırakmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ile AK Parti kadroları bu ülkenin yüzde 50’sinden oy alarak millete hizmet etmeye başlamışlardır. Millete hizmet yolunda canlarını ortaya koyan demokrasi kahramanlarının arkasında bu millet her zaman destek olacaktır. Devlet içinde paralel ve benzeri yapılanmalara müsaade edilmeyecektir. Lider ülke Türkiye’nin önünü kimse kesemeyecektir. Hakim ve savcıların görevlerini yapmaya kimse engel olmasın. Tutuklananların bir kısmının basın mensubu olması nedeniyle “özgür basın susturuluyor” gibi bahaneler üretiliyor. Hiç kimse mesleğinden dolayı tutuklanmış değildir. Seçilmiş hükümeti yıkmak, siyasilere kumpas kurmak gibi nedenlerle ve bilgi ve belgeye dayanan gözaltına alınmalar gerçekleşmiştir. Bunu farklı mecralara çekerek “basına baskı” gibi göstermek gerçekleri gizlemektir. Türkiye bir hukuk devletidir” şeklinde konuştu.