Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Manisa Şubesi üyesi öğretmenler, öğretmen evinde gerçekleşen Öğretmenler Günü etkinliğinde bir araya geldi.

Aktif Eğitim-Sen Manisa Şubesi üyesi öğretmenler, öğretmen evinde Öğretmenler Günü etkinliği düzenledi. Program Ömer Faruk Altunağa’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gerçekleştirilen sunumun ardından konuşma yapan Aktif Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Yüksel Sever, “Yaşatma ideali ile yola çıkmış olan gönül dostlarım, hizmet etme uğruna sürekli yolda kalarak başkasının mutluluğu için gece gündüz demeden çalışan yol arkadaşlarım; bir gün değil, her gün öğretmen olarak yaşayabilen, öğretmenliği bir hayat boyu yaşatabilen değerli arkadaşlarım, öğretmenler gününüz kutlu olsun, geleceğiniz umutlu olsun” dedi.

"RUH DÜNYAMIZIN MİMARLARI"

Öğretmenin kendini tüketerek başkalarına ışık verdiğini kaydeden Başkan Sever, “Yaşatma arzusuyla yaşayan kişidir öğretmen. Öğretmen yüce kitabımızın ilk emri olan ‘Oku’ ayetinin uygulayıcısı, hizmetkarı ve insanımıza ulaştırma elçisidir. Bizler gurur duyarak söylüyorum ki; ‘bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir anlayışın ve inancın izinde yürüyebilen şanslı bir o kadar da eğitim düşkünü ve gönüllüsü bir idealin insanlarıyız. Devletleri ve medeniyetleri yükselten de yok eden de öğretmenlerin o ülke ve toplum içerisindeki mevcut olan yeridir. ‘Hocam beni yerden göğe yükseltti’ diyen Büyük İskender, öğretmeni kıymetine göre anlamıştır. Onlar ruh dünyamızın mimarlarıdır. Ruhumuzun heykelini diken ve bizlik hamurunu yoğuran, hasta ruhlara aşı yapan doktor da öğretmenlerdir” diye konuştu.

"SELAM OLSUN"

Küçük bir gülümsemenin, öğretmenin karşısında gönülden samimi bir şekilde eğilmenin güllerden ve hediyelerden daha çok anlamlı olacağının altını çizen Sever şöyle konuştu: “Sizler sınıflardan ve okullardan çıkardınız hayatımıza yaptınız. Sizler öğretmenliği, sınırların dışına taşıyarak dil, din, ırk ve renk farkını kaldırdınız. Selam olsun sizlere, selam olsun yorulmadan, bıkmadan bu kutsal yolda yürüyebilenlere." Programın sonunda Grup Gülneva, öğretmenler için birbirinden güzel ezgiler söyledi.