Alaşehir Belediyesi kurumsallaşma çalışmaları kapsamında 1 Haziran 2014 tarihinde başlattığı Kurumsallaşma Projesi’ni uygulamaya koydu. Bu kapsamda Başkan Karaçoban’ın kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan çalıştayda otopark,içme suyu,kültür ve turizm alanında eksiklikler,yaş üzümde dolandırıcılık, konut sorunu, sit sorunu gibi temel sorunlar ön planda tespit edildi.

1 Haziran 2014 tarihinde başlattıkları kurumsallaşma çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Eleştirileri dikkate alarak onlardan faydalanmak seçilmişlerin ve idarecilerin temel ödevidir. İçinde yaşayanlar olarak tüm katılımcılarımızın eleştiri, fikir ve önerilerini öğrenmek ve dinlemek istiyoruz. Burada ortaya konulan sorun ve çözüm önerilerinin uygulanacağını bilmenizi isterim. Çalıştaydan çok ciddi öneriler gelmesini bekliyorum” dedi.

Alaşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Sami Çeltikoğlu kurumsallaşma çalışmalarından hem kurum içi hem de kurumun dışarıya yansıyan yönü itibariyle çok iyi sonuçlar almaya başladıklarını belirterek, “Burada bir Alaşehir mozaiği var. Bu mozaiğin görüş ve düşüncelerinden faydalanmak istiyoruz. İlkler hep zordur ama biz el ele bu zorluğun üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

OTOPARK, DOĞAL GAZ, TURİZM SORUNLARI

Konuşmaların ardından çalıştayda katılımcıların Alaşehir’in sorunları, Alaşehir’in gelişme potansiyelleri ve belediyeden beklentiler olmak üzere 3 konudaki fikir ve düşüncelerinin alınmasına geçildi. Her bir masada oturanlar bir gurup olarak belirlendi ve tüm gurupların üç konudaki çok sayıdaki şikayet, öneri ve taleplerinin yanı sıra Alaşehir’in gelişme potansiyelleri konusundaki değerlendirmeleri alınarak kayda geçirildi. Çalıştayı yöneten İnovasyon Merkezi Kurucusu Suat Özçağdaş, çalıştayda genellikle otopark, ısınma, doğal gaz, kaldırım işgalleri, konut ihtiyacı, sit sorunu,turizm alanında eksiklikler, kültür sarayı, yaş üzümde dolandırıcılığın önlenmesi için hal kanunu uygulamalarının yapılması, içme suyu sıkıntısı gibi temel sorunlar öne çıktı. Özçağdaş belirlenen sorunlar ve önerilerin tamamını kayıt altına aldıklarını ve bunların teker teker değerlendirilerek çözümler üretileceğini belirtti.