Alaşehir Belediyesi tarafından İller Bankası yatırım programı kapsamında 1986 yılında yapımına başlanan ve 1989 yılında hizmete sunulan arıtma tesisleri bugünün teknolojisine göre yetersiz kalmasına rağmen bölgede örnek olmaya devam ediyor. İleriye yönelik yapılacak olan yeni atık su arıtma tesislerinin ise 2015 yılı yatırım programına alındığı belirtildi.

Alaşehir Belediyesi tarafından İller Bankası yatırım programı kapsamında 1986 yılında yapımına başlanan ve 1989 yılında hizmete sunulan arıtma tesisleri bugünün teknolojisine göre yetersiz kalmasına rağmen bölgede örnek olmaya devam ediyor. Nüfus yoğunluğu bakımından sürekli gelişen ve büyüyen Alaşehir’de mevcut atık su arıtma tesislerinin yetersiz kalması üzerine ileriye yönelik yapılacak olan yeni atık su arıtma tesislerinin 2015 yılı yatırım programına alındığı belirtildi. Alaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muammer İbişoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ”Tesis, bugünün teknolojisine göre yetersiz kalmasına rağmen bölgede örnek. Tesisin randımanlı çalışması için bulunan ekipmanların periyodik olarak bakım ve onarımı yapılmaktadır. Randımanlı çalışıp çalışmadığının kontrolü için atık su laboratuvarında analiz yaptırılmaktadır. Analizlerin yetersiz olduğu düşünülerek su ve atık su laboratuvarı için gerekli olan elektronik cihaz alımı yapıldı. Laboratuvar işler vaziyete getirildi. Laboratuvarımızda içme suyu, sulama suyu kriterleri ve atık su parametrelerinin analizi yapılabilmektedir. 1980’li yılların teknolojisi ile faal olarak çalıştırılan atık su arıtma tesisleri bölgede örnek olma özelliğini koruyor” dedi.

İbişoğlu maliyeti yaklaşık 30 milyon TL olan 200 bin kişilik atık su arıtma tesisi projesinin Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılı yatırım programına alındığını belirterek, "İller Bankası kanalı ile kullanılacak olan 150 milyon kredinin 30 milyonu ile Alaşehir’e atık su arıtma tesisi kurulacak” diye konuştu.