Bu yıl Antalya?’da 5.inci kez TOBB tarafından düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) Alaşehir yöresine ait ürünler borsa tarafından açılan stantta tanıtıldı.

Alaşehir Ticaret Borsası adına açılan standa, misafirlere ve fuar ziyaretçilerine yöreye ait olan başta Alaşehir Kapaması olmak üzere, yaprak sarma, sarıkız maden suyu, sofralık üzüm, kuru üzüm ve salamura yaprak ikram edildi.

Oldukça renkli sahnelere yer verilen standı başta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere binlerce katılımcı ziyaret etti. Fuar ile ilgili görüşlerini anlatan Alaşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Soygür, “?Bu yıl TOBB tarafından beşinci Kez düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na Alaşehir Ticaret Borsası olarak güçlü ve renkli bir katılım gerçekleştirdik. Alaşehir ilçemize ait ürünler Borsamız tarafından açılan stantta renkli ve canlı sunum yapılarak tanıtıldı. TOBB tarafından geleneksel hale gelen fuarda Anadolu?da yaklaşık 10 bin yıllık kültürel birikimin mirası olarak günümüze kalan yöresel ürünler tanıtıldı. Bu ürünler, yerinde istihdam sağlayan geleneksel üretim biçimleriyle hem yerel ekonomiyi ayakta tutan, hem de kültürel zenginliğimizi yaşatıp gelecek kuşaklara aktaran değerli mirasımızdır. Yöresel ürünler, kadın istihdamını arttırma ve geliştirme konusunda da en etkin unsurlardır. Kültürel varlığın öncelikli aktarıcısı olan kadınların çalışma alanı olarak büyük önem taşıyan yöresel ürünler, kamu yararı üreten ekonomik faaliyetler arasındadır”? dedi.