Enerji sektöründe Türkiye genelinde kalifiye elemanlar yetiştiren TEİAŞ, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili yönetmeliğe göre, ’Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Yüksek Gerilim Sistemlerinde Mesleki Yeterlilik Eğitimi’ni de vermeye başladı.

Soma İlçe Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında, 2014 yılı içerisinde 100 kursiyer TEİAŞ Soma Eğitim Teknolojileri Geliştirme Merkezi (SETGEM) tesislerinde aldığı eğitim sonrasında belgelerini aldı. Eğitime, TEİAŞ ve özel şirket olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen toplam 40 kursiyer katıldı. Çalışma hayatında mesleki eğitim almamış personeli eğitmek amacıyla 40 saat olarak planlanan eğitimde, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar gibi konularda bilgiler verildi.

TOPLAM 100 KURSİYER

Ayrıca, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, tahliye ve kurtarma konuları aktarıldı. TEİAŞ SETGEM personeli, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Korhan Ertunç ve Ömer Uyumaz ile yüksek gerilim eğiticisi Fatih Dereli ve hat bakım saha uygulama eğiticisi Serdar Karademir tarafından gerçekleştirilen eğitim, SETGEM İşletme Müdürü Hayrullah Saraç tarafından yapılan kapanış konuşması ve katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile tamamlandı. Böylece, 2014 yılında bu eğitime katılan kursiyer sayısı toplamda 100 kursiyere ulaşmış oldu.