Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ziyareti sırasında vermiş olduğu ‘Marketler Yasası’ müjdesi, Manisa esnafı tarafından olumlu karşılandı.

TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinin hemen akabinde görüşülmesi beklenen ‘Marketler Yasası’ Manisa esnafı tarafından olumlu karşılandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz, esnafın yıllardır ‘Marketler Yasası’ ile ilgili düzenleme beklediğini belirterek, görüşülmeye başlanılması beklenen yasasının yıllardır olduğu gibi tekrardan sümen altı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Marketler yasasını yıllardır bekledikleri bir yasa olduğunu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklamasının ardından yasanın çıkması için umutlu olduklarını ifade eden Akyüz, “Yıllardır marketler yasası sümen altı yapılarak bir türlü çıkarılamadı. Her geçen gün kepengini kapatan esnaflarımızı görüyoruz. Bu bizi derinden üzüyor. Hükümetin acil olarak mutlaka bu yasayı çıkarması gerek. Bizler AVM’nin kurulmasına karşı değiliz. Bizim derdimiz AVM’ler de değil. Bizim asıl sorunumuz büyük şirketlerin şehir içerisinde mantar gibi türemiş yavru kuruluşları. Bunlar ile ilgili de düzenleme yapılması gerekir. Yapılacak düzenleme ile bu mantar gibi türeyen yavru kuruluşların mutlaka dışarı çıkarılması lazım” dedi.

Akyüz, son olarak şöyle konuştu: “Küçük esnaf, kirasını, vergisini ve sosyal güvenlik primini ödemekte zorlanıyor. Son yıllarda kepenk kapatan esnaf sayısında da hızlı bir artış var. Esnafımız git gide yok olmakta. Devletin küçük esnafı koruyup gözetlemesi gerekir. Küçük esnafın yükü ağır. Fakat kimse küçük esnafı korumuyor.”