Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, MHP’li Meclis Üyesi Alp Sefa Gökkaya’nın bir gazetede yayımlanan iddiaları üzerine basın açıklaması yaptı.

Belediye Başkanı Muhammet Akyol açıklamasında, MHP’li Meclis Üyesi Alp Sefa Gökkaya’nın, meclis toplantısında gündem dışı ortaya attığı iddialarla gerçeği çarpıttığını öne sürdü. Belediye Başkan Yardımcılığı için yapılan atamanın hukuka uygun bir şekilde yapıldığını ifade eden Akyol, "Gördes Belediye Başkanlığı norm kadrosunda, 08.05.2014 tarihli meclis kararına göre C6 kadrosunda bulunan ilçemizin Belediye Başkanlığı bünyesine iki adet Belediye Başkan Yardımcısı kadrosu bulunmaktadır. Belediye Başkan Yardımcısı kadrosuna atama yetkisi 5393 sayılı Belediye Kanunun 49. maddesince Belediye Başkanının tasarrufu ve yetkisi bulunmaktadır. Aynı kanunda memur statüsündeki Belediye Başkan Yardımcısı kadrolarına kurum içinden ve kurum dışından ’atama yapılır’ ibaresi bulunmaktadır. Şunun altını çizerek ifade ediyorum, Belediye Başkan Yardımcısı için yapılan atama hukuka uygun bir şekilde yapılmış olup, mevzuat açısından hiç bir sıkıntı bulunmamaktadır" dedi.

Akyol, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "MHP Meclis Üyesi Alp Sefa Gökkaya’ya toplantıda net olarak söylediğim gibi kanunlar dışında hareket etmedik. Kanunların bana verdiği yetkiyi kullanarak kurum dışından bu atamayı gerçekleştirdim. Kendisine, Belediye Başkan Yardımcılığına atanan şahsın yıllık izinlerini kanunlar gereği kullandığını, izninin bitmesinin ardından görevine başlayacağını da açık açık söyledim.