Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Yeniköy Mahallesi Atatürk İlkokulu okul aile birliğinin düzenlemiş olduğu kahvaltıya katıldı. Kahvaltının ardından Atatürk İlkokulu’nda incelemelerde bulunan Başkan Çelik, “Okulumuzun, şehrimizin ve milletimizin emrindeyiz” diyerek, tüm sorunların çözülmesi noktasında belediye olarak gerekenlerin yapılacağını söyledi.

Yeniköy Atatürk İlkokulu okul aile birliğinin düzenlediği kahvaltıya Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcıları Ulus Kotluca, İsmail Önal, Ahmet Songüler, Jülide Çakır ve Süleyman Çoban, Yeniköy Mahalle Muhtarı Levent Bolut, okul aile birliği üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Okul aile birliği yönetiminin hazırladığı kahvaltı da söz alan mahalle muhtarı Bolut, “Bugün okulumuzun sorunları için burada bir araya geldik. Davetimize icabet eden değerli belediye başkanımız Ömer Faruk Çelik ve başkan yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bugünkü programımıza katkı sağlayan mahallemizin kadınlarına da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Okul aile birliği ve mahalle sakinleri ile sürekli bir araya gelerek okulun sorunlarını gidermeye çalıştıklarını ifade eden Okul Müdürü Abdul Kerim Uncu, “Bir yerde hizmet etmek istiyorsanız, yapılabilecek en güzel hizmet çocuklara yapılan, geleceğe yapılan hizmettir. Okul yönetimi olarak okul aile birliğimiz, muhtarımız ve velilerimiz ile bir araya gelip okulumuz ile ilgili neler yapabilirizi görüşüp elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ancak bazı sıkıntıları maddi olarak çözemiyoruz. Bizlerde bu noktada kendi belediyemiz olan Şehzadeler Belediyesi’nden destek istedik. Başkanımız Ömer Faruk Çelik de bizleri kırmayarak bugün ziyaretimize geldiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Göreve geldiği günden beri Yeniköy Mahallesi’ni birçok kez ziyaret ettiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bu güzel sofrada Yeniköy Mahallemizin güzel insanlarıyla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Öncelikle muhtarımız Levent Bolut’a, okul aile birliği ve velilerimize, bu güzel hazırlıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Aslında bugün bu kahvaltı hepimiz için bire bahane. Önemli olan bir arada olmak. Yeniköy, Şehzadelerimizin güzel, şirin ve geleceği olan bir mahallemiz. Biz de göreve geldiğimiz günden bu yana değişik vesileler ile bir araya geliyor ve sizlerle birlikte sorunları yerinde görüp, neler yapabilirizi birlikte paylaşıyoruz. Okulumuzun ihtiyaçlarını tespit edip, onların giderilmesi nedeni ile buraya geldik. Böyle sabah saatlerinde bizleri karşıladığınız için, yapmış olduğunuz bu hazırlıklar için, eğitime, okulumuza, çocuklarımıza önem gösterdiğiniz için, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“AYDINLIK YARINLARIMIZIN TEMİNATI EĞİTİMDİR”

Eğitimin her şeyin başı olduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Aydınlık yarınlarımızın teminatı eğitimdir. Eğer ki çocuklarımız iyi eğitim alır ve iyi öğrenim görürlerse, gelecekte ülkemiz daha zeki ve daha güçlü olacak demektir. Eğer sağlıklı eğitim alınabilirse, milli birlik ve beraberliğimiz, sevgimiz, saygımız daha da perçinleşecek, daha da sağlamlaşacak. Birbirine nefretle bakan değil, insanları kendine kardeş olarak görüp, yaratılanı yaratandan dolayı sevip, bir arada yaşamanın farklı renk ve kültürlerin bir güzellik ve zenginlik olduğunu anlayarak insanlar bir birini sever, kucaklar. Ben inanıyorum ki, öğretmenlerimiz nesillerimizi bu şekilde yetiştiriyorlar. Eğitimden yoksun bir öğretim çocukları bir canavara dönüştürebilir. Sizler her türlü kimya ve fizik formüllerini öğrettiğiniz çocuklara eğitim veremezseniz. İnsan sevgisini aşılamazsanız, o çocuk Molotoflar üretip, kadın çocuk ayırt etmeden saldırgan olabilir. Oysaki eğitim bir gönül terbiyesidir. İnsanların ne olduğunu ifade eder. İnsanlara sevgi aşılar böylelikle de almış olduğu bu fenni ilimle birlikte eğitim birleştiğinde de insanlara hizmet olarak döner bu eğitim bilgi ve birikim. Bugün kan ve gözyaşının aktığı bu dünya da her zamankinden daha fazla kardeşliğe, birbirimizi anlamaya ve eğitime ihtiyacımız var” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARI EĞİTİME DUYARSIZ KALAMAZ”

Şehzadeler Belediyesi’nin yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen eğitime kayıtsız kalmadıklarını belirten Başkan Çelik, “Göreve geldiğimiz günden beri tüm okullarımızı ziyaret ediyoruz. Kanunlar ve bütçemiz nispetinde okullarımızın hizmetindeyiz. Hz. Ali efendimiz, ‘Bana bir harf öğretenin, 40 yıl kölesi olurum’ sözünü söylerken, eğitim ve öğretimin ne kadar önemli olduğunu ifade etmiştir. Böylesine eğitime önem veren bir dinin mensuplarıyız. Bizler, öğretmenlerimizin özverileriyle bugünlere geldik. İnanıyorum ki lider ülkenin kadroları da bugünün okullarında yetişecekler. Şehrin hizmetkârı olan bizler, kamunun kaynaklarıyla, kamuya hizmet etmekle mükellef olan belediye başkan ve kadroları da eğitime duyarsız kalamaz, bizim görev alanımız dışındadır diyemez. Eğitime destek olmak su gibi, kaldırım gibi park bahçe gibi bizim öncelikli görevimizdir. Bizim gayemiz Şehzadeleri bir huzur şehri yapmak, insanların mutluluğunu temin etmek. Muhtarımızda, öğretmenlerimizde bu çizgide görev yapıyorlar. Bu şekilde el birliği ile hizmet edeceğiz. Değerli okul müdürümüz bizlere okulun sorunlarını ifade etti. Bizler bu konuda okulumuzun hizmetkârıyız, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin hizmetkârıyız, milletimizin hizmetkârıyız milletimizin emrindeyiz” diyerek konuşmasını bitirdi.