Yunusemre Muhtarlar Derneği, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi ziyaret etti. Görüşmede muhtarlar Başkan Çerçi’ye sorunlarını iletirken, Başkan Çerçi ise tüm sıkıntıları dinleyerek yapılması gerekenler için çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Muhtarlar adına konuşan Laleli Mahallesi Muhtarı Bedriye Pehlivan, muhtarların birçok sorununun olduğunu belirterek, “Yeni bir belediyeyiz. Ama yeni seçilen muhtarlarımızla beraber muhtarlık binaları bulunmayan mahallerimiz var. Bu muhtarlık binalarının olamaması işleyiş açısından büyük sıkıntılar yaratıyor. Gereken evraklar internet ortamından muhakkak çıktı alınması gerekiyor. Muhtarlıklarımızın ciddi giderleri var. Bazen mahallerimizde bulunan çocuk parklarına zarar veriliyor. Bu denenle kamera sistemi desteği istiyoruz. Bazı yerlerde de ışıklandırma eksikliği var. Bir de eskiden köy durumundayken mahalle olan yerlerimizde eksik kalan hizmet binalarımız var. Bu binalar içinde bir destek bekliyoruz” dedi.

BİZİM AMACIMIZ ÇÖZÜM

Fen İşleri Müdürlüğü’nün eksik kalan yapıları tamamlamak için bir çalışma başlattığını vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Bu sorunda zamanla giderilecek. Bizde 5 yıl içerisinde bu işleri yapacağız. Her şeyi sıraya koyarak zamanla bu sorunları çözüme kavuşturacağız. Köylerimiz de yol beklentisi var. Bu konu içinde çalışma içerisindeyiz. Bazı sorunlar da büyükşehiri ilgilendiriyor. MASKİ ile ilgili sorunlar var. Bizim amacımız çözüm amaçlı. Ayrıca biz belediye olarak 1/1000’lik imar çalışması yapacağız. Binalar tip projeler olacak. Sorunları karşılıklı görüş alışverişi içerisinde en sağlıklı şekilde çözeceğiz” diye konuştu.