Yunusemre Belediyesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Bonzai ile mücadele kapsamında birlikte yürüttüğü seminerlerde binlerce öğrenci uyuşturucu maddelerden uzak durmak adına bağımsızlık yemini etti. Öğrencilere hitap eden Başkan Çerçi, “Bu tarz zararlı maddelerden uzak durun, geleceğinizi karartmayın. Siz bizim geleceğimizsiniz” dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yunusemre Belediyesi’nin gençleri Bonzai’den uzak tutmak amacıyla “Genliği’ne ve Geleceğine Sahip Çık Bonzai’den Uzak Dur” adı altın başlattığı kampanya ile gençlere eğitimler veriliyor.

Yunusemre ilçesini kapsayan ve 15 Eylül’de başlatılan kampanyaya Yunusemre Kaymakamı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek veriyor.

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ümit Atman tarından verilen eğitimlerde öğrencilere sentetik uyuşturucu maddelerin zararları anlatılıyor. Son eğitim semineri Fatih Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Kaymakam Yüksel Topal da seminerde hazır bulundu.

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ümit Atman, “Proje kapsamında Yunusemre ilçesindeki okullarda eğitim gören bütün lise öğrencilerine sentetik uyuşturucular zararları hakkında eğitim seminerleri düzenliyoruz. Yolculuğumuzun başından beri Yunusemre Belediyesi hep yanımızdaydı. En başta broşürlerimiz olmak üzere maddi manevi desteği Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi ve başkan yardımcılarımız verdi. Bu yolculukta bizi yalnız bırakmayanlar arasında Yunusemre Kaymakamımız Yüksel Topal da var. Onlar bizim projemizin lokomotifleri. Kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

ÇERÇİ’DEN GENÇLERE NASİHAT

Başkan Mehmet Çerçi ise gençleri hitaben yaptığı samimi konuşmasında, “Ben de bir tıp doktoru olarak bu tip sentetik uyuşturucu maddelerinin ne kadar zararlı olduğunu biliyorum. Bu nedenle projeye hemen destek verdik. Çünkü siz gençler bizim geleceğimizsiniz. Hepiniz ileride çeşitli görevlere seçileceksiniz. Hepinizin bir hayali bir hedefi vardır ve olmalı da. Biz insanoğlu olarak diğer canlılardan üstünüz. Allah bize akıl vermiş, düşünebilme yetisi vermiş. Ve biz bunu toplumun faydasına kullanmak zorundayız. Bunun yapabilmek için sağlıklı düşünebilmeliyiz. Ve geleceğimizi karartmamalıyız. Bu nedenle her türlü uyuşturucudan uzak durun, topluma vatana millete faydalı bireyler olun” dedi.

Yapılan seminerde öğrenciler hep bir ağızdan uyuşturucudan uzak durma yemini ettiler.