Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, merkez ve ilçelerde görev yapan basın mensuplarını ağırladı.

Sultan Restoran’da düzenlenen Basınla Buluşması adlı akşam yemeğinde Saruhanlı’dan Salihli’ye, Turgutlu’dan Sarıgöl’e kadar pek çok medya kuruluşu birbirleriyle tanışma ve kaynaşma imkanı buldu.

Başkanı Cengiz Ergün, 2014 Yerel Seçimleri’nin ardından başladıkları büyükşehir yapılanması, hizmetler ve projeler hakkında bilgi verdi. Cengiz Ergün, burada yaptığı konuşmada, beş sene içerisinde kendilerini bir ev yapmamakla, bir tane konut üretmemek ile ilgili suçlayanların olduğunu söyledi. Başkan Ergün, “Bizleri 1 yılda 1 ev yapmamakla, konut üretmemekle suçlayanlar var. Ama tekrar bilinmesini isterim ki belediyenin imar planlarının kabul edilmemesinden kaynaklanan sorunlardan dolayı konut üretimi olmamıştır. Manisa’da kiralar aldı başını gitti, müteahhitler yer bulamamaktan şikayetçi. İnşallah hem Hafsa Sultan Mahallesi’nde hem de Turgut Özal Mahallesi’nde örnek bir konut üretimini gerçekleştireceğiz. Konutun nasıl yapılacağını hangi kalitede olacağını sizlerle paylaşmış olacağız. Önümüzdeki süreçte meclisimizde alınacak olan kararlar doğrultusunda konutun nasıl yapıldığını herkese göstermiş olacağız.” dedi.

Davete katılan basın mensupları da Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından görev yaptıkları ilçelere yönelik merak ettikleri çalışmalar hakkında çeşitli sorular yöneltti.