Kula Halit Tokul Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde bulunan araziye uzun zamandır yapılması beklenilen yurt için ihale tamamlandı. İhalenin tamamlandığını ve 200 kişi kapasiteli yurt inşaatın başlayacağı müjdesini Ak Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık verdi.

Kula Halit Tokul Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne giderek araziyi de gezen Ak Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık’a, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Kula İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Arif Kuş ve Ak Parti Kula İlçe Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti. Kula Halit Tokul Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Aslan tarafından karşılanan Başkan Palabıyık ve beraberindeki heyet Müdür Aslan’a yurt müjdesini verdi.

Konu ile ilgili konuşan Başkan Palabıyık; ’’Uzun zamandır okulumuzda yurt sorunu yaşanıyordu. Mevcut yurtta yalnızca 45 öğrencimiz kalabildiğinden diğer öğrencilerimiz ya taşımalı eğitimle gelip gitmek zorunda kalıyor, ya da ilçede ev kiralamak durumunda kalıyorlardı. Arazinin projesi tamamlanarak ihale tarihini bekler iken ihalenin tamamlandığı ve 2.703.313 türk lirasına ihalenin verildiği haberi geldi. Hemen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği başkanımız ve partimizin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte okul müdürümüze müjdeyi vermeye geldik. İktidarımız döneminde eğitime yapılan yatırımlar ortada. Bu yatırımlardan ilçemizde fazlasıyla yararlandı. İktidarımız döneminde Kula’da birçok okulun inşaatını attık, açılışını yaptık. Ama biz hiçbir işimizi yarım bırakmayız. Okul yapıyor öğrencilerimizi buralarda eğitim öğretim aldırıyor isek, kalacak yerleri de bizim sorunumuzdur. Bu bilinçle Anadolu İmam Hatip Lisemize de inşallah yurdumuzu 2016 tarihine kadar tamamlayacak, öğrenci kardeşlerimize sunacağız” dedi.