Salihli’de "Dur-Geç Köprüleri" tarih oldu. Alaşehir Köprüsü ile başlayan yıkım çalışmaları, Gediz Nehri üzerinde bulunan köprünün de yıkılması ile tamamlandı. Alaşehir ve Gediz Köprülerinin bir çok tarihi olaya tanıklık ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Söz verdik, yapıyoruz. Bu köprüler, Salihli’mize yakışmıyordu. 1960 yılından günümüze kadar hizmet veren köprülerin, rahmetli Adnan Menderes döneminde yapıldığı ifade ediliyor. Ömrünü tamamlayan köprülerin yenilerini yapmak, bizlere nasip oldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Köprülerin en kısa sürede tamamlanması için müteahhit firmaların aralıksız çalıştığının altını çizen Başkan Zeki Kayda, 30 Mart yerel seçimlerinde verilen sözlerin yapılan hizmetlerle gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Kayda, " İnşallah Salihlimiz bu köprülere en kısa sürede kavuşacak ve buradaki trafik rahatlayacaktır. Köprülerimizin genişliği 9 metre olacak ve buna bağlı olarak da yollarımız genişleyecek. Yol çalışmalarımıza Fen İşleri Dairemizle başladık. Ekiplerimiz Salihli’den Alaşehir çayına kadar olan bölümde yol genişletme çalışmasına başladı. Bu köprüler bizim için çok anlamlıydı. Her iki köprü de Salihli’ye yıllarca hizmet verdi. Geçmiş tarih olarak çok anlamlıydı ve ömrünü tamamlayan bu köprüleri yıkmak ve yapmak bizlere nasip oldu. Allah hayırlısını nasip etsin. Salihlimiz daha fazlasını hak ediyor. Bütün mahallelerimizin sokak aralarına kadar hizmetimiz gitmeye devam edecektir. Salihlimiz için hayırlı uğurlu olsun. Salihlimiz değişiyor dedik ve değiştirmeye devam edeceğiz " diye konuştu.

Gediz köprüsünün yıkım törenine Başkan Yardımcıları Yalım Şenkaya, İrfan Akarsu, İbrahim Karaca, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, Meclis Üyesi Cevdet Zurnacı ile belediye birim müdürleri de katıldı.