Memur Sen İl Temsilciğine ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, “Biz Memur Sen’i kendi açımızdan iki ayrı devlet ama tek millet misali görüyoruz” dedi.

Kongre sürecini tamamlayan Memur Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalara hayırlı oldun ziyaretleri sürüyor. AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ve yönetim Kurulu üyeleri Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Memur Sen’e bağlı sendika başkanları da hazır bulundu.

Birçok siyasi parti ve sendikaların kongre dönemlerini yaşadığını kaydeden AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, “Memur-Sen başta olmak üzere bünyesindeki sendikalar da kongrelerini gerçekleştirdi. Fırsat ve imkan buldukça sendikaların kongrelerine katıldık. Kendileriyle beraber olduğumuzu açık seçik beyan ettik. Bu vesileyle bugün burada kongrelerde seçilen başkanlarımıza ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunuyoruz. Ziyaretimiz biraz geç oldu. Sebebi de bizim de kongre sürecinde olmamızdandır. İlçelerdeki kongre yoğunluğu nedeniyle ziyaretimiz biraz gecikti. Biz de kongrelerimizi bitirdik ve ilk fırsatta ziyaretimizi gerçekleştirdik” dedi.

İKİ AYRI DEVLET TEK MİLLET

Memur Sen’in önemli bir misyonu üstlendiğine dikkat çeken Baybatur, “Türkiye’de hakikaten sadece sendikacılık manasında değil, bütün konularda, özgürlüklerde, demokraside, insan haklarında, hukukun üstünlüğü gibi meselelerde Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sendikası her zaman hassasiyet göstermiş ve kamuoyuna da duruşunu açık seçik beyan etmiştir. Bizler de bu bakımdan sendikamıza ayrı bir muhabbet besliyoruz. Bunu da söylemekten hiçbir şekilde çekinmeden ifade ediyorum. Tabiri caizse Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan nasıl iki devlet tek milletiz diyor biz de öyleyiz. Biz sendikayı kendi açımızdan iki ayrı devlet ama tek millet misali görüyoruz. İki ayrı kuruluşuz onlar sendika biz siyasi partiyiz ama sendikamızın başta il temsilcisi Sayın Mehmet Emin Sofuoğlu olmak üzere tüm arkadaşlarımızla, sendika mensuplarımızla her zaman gönül birlikteliğimiz olmuştur. Memleketimizi ilgilendiren önemli meselelerde her zaman dayanışma içinde olmuşuzdur” ifadelerini kullandı.

SORUMLU SENDİKACILIĞI YERİNE GETİRMİŞLERDİR

Memur-Sen’in her zaman ‘sorumlu sendikacılık’ anlayışını benimsediğini kaydeden Baybatur sözlerini şöyle tamamladı:

“Sendikamız hak arayışını, özgürlük arayışını, kanun içerisinde, nizam içerisinde kamuya zarar vermeden, millete zarar vermeden her zaman tepkisini, duruşunu sergilemiştir. Bazı sendikalar gibi cam çerçeve kırarak, milletin malına zarar vererek, kamuya zarar vererek hiçbir eylemin içinde bulunmamıştır. Sorumlu sendikacılığı yerine getirmişlerdir. Arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte de sendika olarak yine bugüne kadar Manisa özelinde nasıl önemli hizmetlere imza atmışlarsa bundan sonra da sandıktan çıkmış olmanın verdiği güç ile daha da önemli çalışmalara imza atacakları düşüncesindeyim.”

"BİZ BU UĞURDA SANCAĞI TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Memur Sen İl temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu ise, ziyaretinden dolayı AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek şunları söyledi:

“Ülkemizde özgürlüklerin önünü açan özellikle siyasi iradenin ve şuanda Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve ondan sonra Başbakan olan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun yürüttüğü büyük mücadelede yine inisiyatif almaya devam edeceğiz. Bizim özellikle varlık sebebimizi ülkemizde özgürlüklerin önünün açılması, kimsenin ötekileştirilmemesi ve küllerinden doğan o büyük medeniyetin yeniden Büyük Türkiye olarak tekrar şahlanmasıdır. Biz bu uğurda bu sancağı taşımaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz haftasonu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenlediğimiz bir kongreye gelerek bizlere ‘Bu davanın sancağını taşıyan Memur Sen’dir. Ülkedeki büyük zorlukları Memur-Sen’le birlikte aştık’ diyerek, her cümlesinin ardından teşekkür etmiştir. Biz bu iradeyi, özellikle demokratikleşme ve özgürlükler konusunda ikinci olarak da kamu çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi noktasında AK Parti teşkilatlarının sayın başbakandan, bütün ilçe teşkilatlarına ve yöneticilerine kadar bütün birimlerinde inisiyatif almış, ter akıtmış, emek vermiş bütün yiğitlerini ben buradan kutluyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

“BİZ ERDEMLİLER HAREKETİYİZ”

“Bu dava için Türkiye’nin özgürlükleri için, dünya mazlumları için alacakları her inisiyatif ve kararda öncelikle var olacağımızı buradan belirtiyorum” diyen Sofuoğlu şunları söyledi:

“Tabi bununla birlikte biz Hakk’ın yanında, mazlumun yanında durma ilkemizi kesinlikle terk etmedik ve duracağız. Elbette ki yanlışlara yanlış doğrulara doğru diyeceğiz, alkışlayacağız, herkesten fazla inisiyatif alarak bu uğurda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Sendikacılık ‘Kral çıplak’tır diyebilmektir. Hakkı söyleyebilmektir. Biz erdemliler hareketiyiz derken tam da bunu kastediyoruz. Biz bundan sonraki çalışmalarda iktidarımızın ve cumhurbaşkanımızın bu ülkenin açtığı, alnımızı diktiği, özgürlükleri çoğalttığı, ötekileştirilen insanların devletle milleti kucaklaştırdığı, devletin artık bir ana olduğu bir ortamda elbette ki ülkenin gündeminde olduğu özellikle örgütle mücadele konusunda, çözüm süreci konusunda kesinlikle bu taşın altına bedenimizi koyuyoruz ve inşallah inisiyatif alarak bununla da mücadele etmeye devam edeceğiz. Sayın başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.”