Yunusemre Belediyesi, komşuluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla ’Beklenen Misafir’ projesini hayata geçirdi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Gökbel Mahallesi’nde oturan 9 kişi, Manisa’nın değişik mahallelerindeki 3 aileyi ziyaret etti. Sıcak ve samimi gerçekleşen ziyaretlerde Gökbel Mahallesi sakinleri daha önceden tanımadıkları aileler ile tanışarak sohbet etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, şehirde kaybolmaya başlayan komşuluk duygusunu yeniden canlandırmayı amaçladıklarını kaydetti. Gökbel Mahallesi’nden gelen 9 kişi ile birlikte Manisa’nın değişik mahallelerinde 3 aileye ziyaret ettiklerini vurgulayan Şaver Yüksel, “Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’nin talimatıyla ‘Beklenen Misafir’ projemizi başlattık. Bu projemiz ile şehrimizde kaybolmaya başlayan komşuluk duygusunu yeniden canlandırmayı düşündük. Projemizin bugün ilk ayağını Gökbel Mahallesi’nden oturan 9 kişi ile gerçekleştirdik. Bu aileler birbirini hiç tanımayan insanlardı. Ev sahiplerimiz onları güzel şekilde ağırladı” dedi.

Yüksel, projeyi devam ettireceklerini belirterek, “Bu projenin bir daha sonraki ayağında Manisa’nın değişik mahallelerindeki misafirlerimizi alıp değişik yerlere götüreceğiz. Amacımız Manisa’da misafirperverlik ve komşuluk duygularını geliştirmek” diye konuştu.

“PROJEDEN MEMNUN KALDIM”

“Beklenen Misafir” projesi kapsamında 3 misafiri evinde ağırlayan Şengül Taşkıran, “Her zaman için misafirleri ağırlamaktan memnun olurum. Projeden memnun kaldım. Yunusemre Belediyesi’ne projeden dolayı çok teşekkür ederim. Komşuluk duygularımız geliştirildi” şeklinde konuştu.

Gökbel mahallesinden gelerek daha önceden tanımadığı bir evde misafir olan Gülşen Çoban ise projenin devam etmesini istediklerini belirterek, “Ev sahibi bizi çok iyi ağırladı. Bizde çok memnun kaldık. İnşallah bizde ev sahibimizi ağırlamak isteriz. Böylece komşuluk ilişkilerini daha da geliştirmiş oluruz. Projenin devam etmesini isteriz” ifadelerini kullandı.