Turgutlu Belediyesi ile Turgutlu İlçe Halk Eğitim Merkezi, açılan ve açılacak kurs programları için ortaklık protokolü imzaladı.

Turgutlu Kaymakamlığı toplantı salonunda imzalanan protokolde, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez ve Turgutlu İlçe Halk Eğitim Müdürü Hayrettin Uslu da hazır bulundu. Ortaklık protokolü hakkında bilgilendirme yapan Hayrettin Uslu, belediyenin desteğiyle daha fazla kurs ve kursiyer sayısına ulaşacaklarını belirtti. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise, her türlü kursun destekçisi olacaklarını belirterek, "Sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda belediyemiz bünyesinde çeşitli kurslar gerçekleştirmekteyiz. Bu kurslar ile hem çocuk ve gençlerimizin bireysel gelişimlerine katkı sağlamayı hem de bazı kurslarımız ile geleneksel sanatlarımızın unutulmamasını hedefliyoruz. Bu protokol ile kaymakamlık, belediye ve halk eğitim merkezinin işbirliğiyle kursların daha profesyonel bir bakış açısıyla sürdürülebileceğini düşündük. Biz belediye olarak bu konularda elimizden gelen desteği vereceğiz.Eğitim ve eğitim kurumlarına destek noktasında belediyemiz tüm imkanlarını seferber edecektir" dedi.

Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü da, Halk Eğitim Merkezi’nin çok sayıda kurs verdiğini ifade ederek, 2013 yılında 16 bin kursiyere ulaştığını anlattı. Günlü, "Bu konuda halk eğitim merkezi belediyemizin desteğini her zaman gördü ve görmeye devam ediyor. Bu birliktelikten kuvvet doğacak ve sağlam iş birliğiyle vatandaşlarımıza daha sağlıklı hizmet vereceğiz" şeklinde konuştu.