Celal Bayar Üniversitesi, yükseköğretim kurumlarına verilen, kurumların kalitesini ve saygınlığını artıran, uluslararası güvenilirlik sağlayan belgeler olan Diploma Eki Etiketini almaya hak kazandı.

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından, 2013 yılında AKTS ve DE Etiketi alan üniversitelere ödülleri törenle verildi. Bilkent Otel’de düzenlenen “Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) Diploma Eki (DE) Etiketi ve Erasmus Kalite Belgesi Ödül Töreni”ne; Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Francois Begeot ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu, rektörler, rektör yardımcıları ve üniversitelerin temsilcileri katıldı. Celal Bayar Üniversitesi’ni ödül töreninde Rektör Danışmanı Doç. Dr. Buğra Özer, Uzman Devrim Zerengök ve Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı Süleyman Daşkın temsil etti.

2013 yılında Türkiye’deki üniversiteler tarafından 16 AKTS ve 36 DE etiketi alındı ve bu sayıyla Türkiye 2013 yılında AKTS ve DE etiketi alma oranında Avrupa’da ilk sırada yer aldı. Celal Bayar Üniversitesi de ülkemizin kazandığı bu başarının ortağı oldu.

Bologna süreci kapsamında uluslararasılaşma ve tanınırlık çalışmalarını sürdüren Celal Bayar Üniversitesi, yükseköğretim kurumlarına verilen, kurumların kalitesini ve saygınlığını artıran, uluslararası güvenilirlik sağlayan belgeler olan Diploma Eki Etiketini almaya hak kazanmış oldu.

DİPLOMA EKİ (DE) NEDİR?

Uluslararası saydamlığı pekiştirmek ve yeterliliklerin (diplomalar, dereceler, sertifikalar vs.) akademik ve mesleki açıdan tanınmasını sağlamak üzere yükseköğrenim diplomalarına iliştirilen bir doküman. Hiçbir değer yargısı, denklik ve tanıma ifadesi taşımıyor. Diploma ekinin iliştirildiği orijinal diplomada adı bulunan kişinin başarıyla tamamladığı çalışmaların yapısına, düzeyine, kapsamına ve statüsüne ilişkin bilgi sunmak üzere tasarlanan diploma eki yerel gereksinmelere uyarlanabilir bir yapıda.