CHP Manisa İl Kadın Kolları tarafından, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" kapsamında protesto gösterisi düzenlendi. CHP’li kadınlar yaptığı çağrıda, kadına yönelik şiddetin son bulmasını istedi.

CHP Manisa İl Kadın Kolları üyeleri, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" dolayısıyla eylem düzenledi. Manolya Meydanı’nda bir araya gelen kadınlara, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan’da destek verdi. Meydanda toplanan kadınlar adına açıklama yapan CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır, “2014 Türkiyesin de kadınlar öldürülüyor, çocuklar öldürülüyor, emekçiler öldürülüyor. Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiçbir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında. 2013’de 237 kadın öldürüldü. 2014’ün ilk 10 ayında ise bu sayı 255’e yükseldi. Bunlardan 12 kadın, tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti. Sadece Ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 kadın, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti” diye konuştu.

Özçakır, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Dünyanın her tarafında kadınlar aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyor. Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı duruşun dayanışma ruhuyla beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz."