Şehzadeler Belediyesi, Cumhuriyet’in 91’inci yıl dönümünde “29 Ekim Benim Cumhuriyetim” temalı bir program hazırladı. Hem büyüklere hem de küçüklere yönelik etkinliklerin yer aldığı programa herkesi davet eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Çocuk, genç ve ailelerin bizzat yer alacağı, halkın bütün kesimlerinin Cumhuriyet’e dokunacağı, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşayacağı bir program hazırladık” dedi.

Yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen hayata geçirdiği sosyal projelerle dikkat çeken Şehzadeler Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doruğa ulaştıracak bir program hazırladı. Cumhuriyet’in 91’inci yıl dönümünde “29 Ekim Benim Cumhuriyetim” temalı programda çocuklar için tiyatro ve kukla gösterileri ile oyuncak atölyeleri kurulacağı; gençler için grafiti ve karaoke gösterileri ile şarkı ve selfie (özçekim) yarışmaları düzenleneceği belirtildi. 29 Ekim Çarşamba günü 12.00-19.00 saatleri arasında Manolya Meydanı’nda gerçekleştirilecek programa ilişkin bilgiler veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, tüm Manisalıları Cumhuriyet coşkusunu yaşamaya davet etti. Kutlama programında ünlü isimlerde yer alacağını belirten Başkan Çelik, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 91’inci yılını idrak ediyoruz. Cumhuriyet, bizi Anadolu’dan atmak, bizi tarih sahnesinden silmek isteyen yedi düvele karşı milletçe ‘ya istiklal, ya ölüm’ parolasıyla verdiğimiz kurtuluş savaşımızın ölümsüz eseridir. Temeli neredeyse her aileden bir canla oluşan bu nadide eserin ilelebet korunması, yaşatılması, resmi söylem ve törenlerden ziyade halkın bütün kesimleriyle Cumhuriyete sahip çıkmasıyla mümkün olacağını düşündük. Bu düşünceyle Şehzadeler Belediyesi olarak, Cumhuriyet’in 91. yıl kutlamaları için ‘29 Ekim Benim Cumhuriyetim’ konulu farklı bir program hazırladık. Çocuk, genç ve ailelerin bizzat yer alacağı ve halkın bütün kesimlerinin Cumhuriyet’e dokunacağı, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşayacağı programda; çocuklar için tiyatro ve kukla gösterileri yapılacak, oyuncak atölyeleri kurulacak. Gençler için grafiti ve karaoke gösterileri, şarkı ve selfie (özçekim) yarışmaları düzenlenecek. Halkın tüm kesimlerine hitap etmek üzere; pasta süsleme, cam üfleme, ebru, hat, resim ve karikatür sanatlarında atölye çalışmaları düzenlenecek. Bu çalışmalara alanında uzman isimlerin yanında, Manisalı sanatçılar rehberlik edecek. Etkinlikler için birkaç sahne kurulacak. Ana sahnede her saat bir etkinlik yapılacak. Programların sunuculuğunu Yiğit Alıcı, jüri üyeliğini Harun Tekin ve Koray Candemir yapacak. Şair ve Yazar Sunay Akın ise, ‘Cumhuriyet’ temalı bir gösteride bulunacak” dedi.

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Başkan Çelik sözlerine şöyle devam etti: “6. ayını tamamlayan yeni bir belediye olarak ilkini hazırladığımız “29 Ekim Benim Cumhuriyetim” temalı programla halkın demokrasi kültürünü, Cumhuriyet’e sahip çıkma bilincini ve bu doğrultuda farklı bir kent kültürü geliştirmeyi amaçladık. Programa çocukların, gençlerin ve halkın tüm kesimlerinin katılımı, gelecekteki programların daha kapsamlı hazırlanması için bizi teşvik edecek ama ilkini bu yıl gerçekleştireceğimiz bu program Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize, onların maddi ve manevi hatıralarına, emanetlerine, bağımsızlığımıza, geleceğimize ve en büyük eserimiz Cumhuriyet’e sahip çıktığımızın nişanesi olarak ebediyen tekrarlanacaktır. Bu vesileyle başta aziz Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum, ruhları şad olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, Cumhuriyetimizin ilelebet devamını dilerim.”