Manisa’nın Demirci ilçesinde Meddah ve Hacivat-Karagöz gösterileri büyük ilgi gördü.

Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, AK Parti Demirci İlçe Başkanı Ertuğrul Uyar, daire amirleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Anlattığı hikayelerle insanları güldüren Meddah-ı Fakir Yusuf Duru, verdiği mesajlarla ise insanları düşündürdü. Davetlilere eşlerinin kıymetini bilmelerini tavsiye eden Yusuf Duru, “Atalarımız ne diyor; ‘Yükselirse kadın, beşer yükselir.’ Bu çok önemli. Bütün ömrümüz boyunca kazanmaya çalıştığımız Cennet’i, Peygamber Efendimiz kadınların ayakları altına sermiş. ‘Kim annesinin ayağının altını öperse, Cennet’in eşiğini öptüm derse yalan söylememiştir’ diyor Peygamber Efendimiz. Eşler birbirine olan aşkını öldürmesin. Kesinlikle aşkınızı öldürmeyin. Çünkü benim Peygamberim aşkını her daim tap taze tutmuştur. Hz. Aişe annemiz soruyor; ‘Beni nasıl seviyorsun?’ cevap veriyor Efendimiz; ‘Sana olan aşkım kördüğüm gibidir.’ Zaman zaman Aişe annemiz soruyor, ‘Kördüğüm nasıl ya Rasullah’, cevap çok güzel ‘İlk gün ki gibi.’ İşte aşk budur, ölmeyen aşk budur” diye konuştu.

Programın sonunda konuşma yapan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, belediyenin kültür hizmetlerinin aralıksız devam ettiğini belirtti. Selçuk, Demirci Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak daha birçok faydalı programlar hazırlanacağını kaydetti.

Başkan Selçuk, konuşmalarının ardından Meddah Yusuf Duru’ya günün anısına çiçek ve Demirci halısı hediye etti.