MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa il genelinde yaptığı dere temizlik çalışmaları ile 130 bin ton çöpün yanı sıra dere yataklarında biriken kum ve çakılı derelerden uzaklaştırdı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, dere yataklarının Manisalılara tehlike yaşatmasının önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 14 ilçedeki 93 mahallede dere temizlik çalışması gerçekleştirerek, taşkın sorununa son verdi. Derelerde yapılan çalışmalar sonrasında 130 bin ton çöp ve dere yataklarında biriken kum ve çakıl toplanarak, Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık toplama noktalarına taşındı. 66 kilometre dere temizlik çalışması gerçekleştiren MASKİ ekipleri, 5 bin 200 kamyon malzemeyi dere yataklarından uzaklaştırdı. Yürütülen hummalı çalışmalarla birlikte vatandaşın can ve mal güvenliği MASKİ’yle koruma altına alındı.

MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 66 kilometre dere temizlik çalışması noktalandı. Yeni yıl için belirlediği hedef 100 kilometre dere temizlik çalışması gerçekleştirmek olan MASKİ, yıllardır çözüme ulaştırılmamış sorunları ortadan kaldıracak. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, il genelinde yürüttükleri dere temizlik çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirterek, Manisalıların beklediği hizmetleri hayata geçirdiklerini söyledi. Genel Müdür Coşkun, “Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımızın kısa süre önce başlattığı dere temizlik çalışmalarında büyük yol kat ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları sonrasında ilimizde kısa sürede büyük işlere imza attık. Toplamda 130 bin ton atık malzemeyi çıkardığımız derelerde taşkın sıkıntısına son vererek, yılların sorunlarına çözüm ürettik. Şu ana kadar ekiplerimiz 66 kilometre dere temizlik çalışması gerçekleştirdi. Hedefimiz yıl sonuna kadar 100 kilometreye ulaşmak. Şehirlerimizin yaşadığı büyüme nedeniyle birçok yerleşim alanı dere yatakları üzerine kurulu. Bu dereler temizlenmez ise, yağışlı havalarda yaşanabilecek taşkınlar istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizlere emanet. Biz, idare olarak hız kesmeden dere yataklarını temizlemeye devam ederek, vatandaşlarımızı su taşkınlarının yanı sıra dere yataklarındaki kötü koku ve haşereler nedeniyle oluşabilecek salgın hastalık riskinden kurtaracağız” dedi.