Kula Devlet Hastanesi Dişhekimi Feza Dinçer, sağlıklı yaşamak için ağız ve diş sağlığına önem verilmesi gerektiğini belirterek çocukların tatlı tüketmesine karşı aileleri uyardı.

Kula Devlet Hastanesi Diş hekimi Feza Dinçer, vatandaşları diş çürüklerine karşı uyardı. Oluşacak küçük bir çürüğün insanı şiddetli ağrı ile zorda bırakabileceğine dikkat çeken Dinçer, diş hekimine gitmekten çekinilmemesi gerektiğini belirtti. Altı ayda bir düzenli diş hekimine gidilmesini öneren Dinçer, "Bu şekilde diş çürüklerinin de önüne geçilebilir. Tüketilen gıdalara da dikkat edilmesi gerekir. Diş sağlığı için gerekli B vitamininin bulunduğu yoğurt ve balığın tercih edilmesi ve süt, zeytinyağı tüketilmesi gerekir" diye konuştu.

ÇOCUKLARDA DİŞ ÇÜRÜKLERİNE DİKKAT EDİN

Dişleri fırçalarken bütün dişlerin temizlenmesi gerektiğini vurgulayan diş hekimi Feza Dinçer, şu ifadelere yer verdi: "Çocuklar seviyor diye tatlı, çikolata ve şekeri bolca tüketmesine izin vermeyin. Şeker bir saat içinde ağızda bakteri üretmeye başlar. Çocuğunuza orantılı şeker verin ama aynı zamanda bakteriyi de ortadan kaldırmak için dişlerini fırçalamasını sağlayın. Sindirim ağızda başlar iyi öğütülmemiş besin maddeleri midede asit oluşturur. Bu, safra kesesine de zarar verir. Yiyecekler küçültülerek yenirse mide ve safra kesesi rahat çalışır. Onun için çocuklarınızın dişlerini mutlaka takip edin."