Eğitimci Yazar Sait Çamlıca eğitim adına yapılan her yatırımın ve ekilen hiçbir tohumun zayi olmadığına inandığını belirterek eğitimin tek alternatif olduğunu söyledi.

Mana-Der ve Şehzadeler Belediyesi tarafından ortak organize edilecek olan ‘Son Kale Aile, İletişim çağında iletişimsizlik’ konulu semineri vermek üzere Manisa’ya gelen eğitimci yazar Sait Çamlıca Memur Sen İl Başkanı ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaretinde Manisa’ya geliş sebebini açıklayan Çamlıca şunları söyledi: “Manisa’ya Mana-Der’in davetlisi olarak geldim. Akhisar’da Ensar Vakfı ile 3-4 tane eğitim programı yaptık hem öğrenciye hem halka. Bugün de Manisa merkezde sabahtan ziyaretler yaptık. İmam Hatip öğrencileriyle buluştuk, rehber öğretmenlerle bir araya geldik. Bu akşam da inşallah akşam halka yönelik bir eğitim programı yapıp İstanbul’a geri döneceğim.”

Tek alternatifin eğitim olduğuna inandığını söyleyen Çamlıca, “Eğitim adına yapılan her yatırımın, eğitim adına atılan her adımın, eğitim adına ekilen hiçbir tohumun zayi olmadığına inanırım. Büyüklerimiz çalıştı bizleri bu günlere getirdi. Biz de inşallah bizden sonraki neslin yetişmesine, eğitimine katkı sağlamak adına bu tarz programları yapıyoruz. İnşallah bugün de Manisa halkıyla buluşup, Manisalı gençlerle, Manisa’nın geleceği için bir şeyler yapabilirsek bir katkımız olursa ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

Memur Sen İl Başkanı ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu ise, Çamlıca’nın ziyaretinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, “Manisa’mızda Mana-Der Başkanı Şaban Bey ve yönetim kurulu tarafından çeşitli zamanlarda kuruldukları günden bu yana konferanslar, çeşitli etkinlikler tertip ediyorlar. Manisa’da eksik olan, açlık hissedilen konularda özellikle Mana-Der’in yaptığı etkinliklerin büyük teveccüh görmesi de belki bu yüzden kaynaklanıyor. Zaman zaman Genç Memur Sen ile birlikte projeler hazırlanıp uygulanıyor. Bu yüzden Mana-Der’e yaptığı bu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Destek verdikleri için Şehzadeler Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Sait Çamlıca Beyi zaten bütün Türkiye tanıyor. Kendisi moral motivasyon sağlama adına eğitim en sıcak dokunuşlarıyla, eğitimin nasıl olması gerektiği yönünde ışık tutarak, bizlerin içindeki ateşi heyecanlandırıp, yükselterek, söyledikleri, etkinlikleri verdiği konferanslarda bizlere verdiği mesajlar bizim için çok önemli ve anlamlı. Manisa’ya teşrif etmesi bizim için çok büyük bir kazanç. Allah hayırlı çalışmalarını devam ettirsin” dedi.

Ziyarete Mana-Der Başkanı Şaban Mertyürek ve Genç Memur Sen İl Başkanı Mesut Önel de katıldı.