Celal Bayar Üniversitesi Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu, "Engelli Sorunları" konulu bir panel düzenledi.

Panel, Celal Bayar Üniversitesi, T.C Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu öncülüğünde gerçekleştirildi. Panel, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, programda "Engelli Hakları" konulu konferansıyla izleyicilerden alkış aldı. Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Mustafa Özhan Kalaç da "Türkiye’de Engelsiz Bilişim Çalışmaları” başlıklı bir konuşma yaparken, Manisa Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Öznur Karaağaç "Engelli Sorunları" başlıklı konferansıyla engelli vatandaşların sorunlarını dile getirdi.

Programın sonunda, Çağan Irmak’ın "Tamam mıyız?" filmi, görme engelliler için sesli olarak, işitme engelliler için ise işaret diliyle ve alt yazılı yayınlandı.

Panele, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Kırkağaç Belediye Başkan Vekili Osman Çelikel, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Uysal, MHP Soma Büyükşehir Koordinatörü Oğuz Belgül, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Celal Bayar Üniversitesi Engelli Danışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Mustafa Özhan Kalaç, Manisa Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Öznur Karaağaç, CHP Kırkağaç İlçe Başkanı Kadriye Öztekin ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.