Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar ile Milli Eğitim bakanlıkları işbirliğinde yürütülen “Gönül Elçileri Projesi”nin tanıtımı ve yaygınlaştırılması için Saruhanlı’da çalışmalar yürütülüyor.

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, “Gönül Elçileri” projesinin içeriği ve amacına ilişkin bir açıklama yaptı. Işık, “Gönül Elçileri Projesi”nin temel amacının gönüllülüğü yaygınlaştırmak olduğunu, projenin dezavantajlı ve kırılgan nitelikteki kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar, şehit yakınları ve gaziler ile yoksullara yönelik uygulanacağını kaydetti. İhtiyaç sahibi olanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen herkesin bu projede görev alarak “gönül elçisi” olabileceğini dile getiren Işık, şunları ifade etti:

“Toplum Kalkınmasında “Gönül Elçileri Projesi", toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir. Bizler bu doğrultuda özendirici çalışmalar yürütüyoruz. Okullarımızda Manisa Yetiştirme Yurdumuza geziler düzenleyerek farkındalık oluşturmaya çalıştık. Seminerler düzenledik. İlçe Kaymakamlığımızın Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarımız devam edecek.”

Bu arada Manisa il genelindeki gönül elçisi sayısı 2014 yılı Şubat ayı sonu itibariyle bin 780 olarak açıklanmış, Manisa’nın bu rakam ile Türkiye sıralamasında 33. sırada yer aldığı belirtilmişti. Gönül elçisi olmak isteyen kişiler, www.gonulelcileri.gov.tr adresindeki formu doldurarak başvuruda bulunabiliyor.