‘Sağlıklı Bir Toplumda Sağlıklı Düşünmeyi ve Yaşamayı Seç’ adlı AB Projesi kapsamında projenin 4’üncü toplantısı için İtalya’ya giden Hasan Türek Anadolu Lisesinin öğretmen ve öğrencileri Manisa’ya döndü.

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesinin Proje Koordinatörü olarak katıldığı, “Choose 2 live and think healthy in a healthy community” (Sağlıklı Bir Toplumda Sağlıklı Düşünmeyi ve Yaşamayı Seç) adlı Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında 13-17 Ekim tarihleri arası 4’üncü proje toplantısı Fransa, Estonya ve Polonya’dan ortak okulların katılımıyla İtalya’nın Verona şehrinde gerçekleştirildi.

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesinden 6 öğrenci ve 6 öğretmenin katıldığı proje ziyareti sırasında öğrenciler yemek alışkanlıkları konusunda uyguladıkları anket sonuçları ve çevrenin korunması konusunda iyi örneklerin yer aldığı sunular yaptılar.

Verona, Garda Gölü ve Venedik şehirlerine kültürel geziler düzenlenen ziyarette, rüzgar jenaratörü, bağcılık lisesi ve bağcılık üniversitesi gezildi. Yapılan toplantıda ayrıca Polonya’nın hazırladığı kitapçık incelenerek, oylama için poster seçimi yapıldı. Avrupa Birliği tarafından Ulusal Ajans kanalıyla desteklenen Hasan Türek Anadolu Lisesinin sahibi olduğu proje 2015 Nisan ayında yapılacak olan Estonya ziyareti ile sona erecek.