İçişleri ve Valilik birimlerinin müdür ve personeline, İçişleri Bakanlığı Taşra Teşkilatı Hizmet İçi Eğitim Planı gereğince hazırlanan 2014 yılı birinci ve ikinci altı aylık hizmet içi eğitim planı kapsamında “satın alma, kiralama ve ihale işlemleri” hakkında eğitim verildi.

Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda Manisa Defterdarlığı Muhasebe Müdür Yardımcısı İrfan Atasorkun ve Defterdarlık Uzmanı Çağatay Adıbelli tarafından verilen eğitime İçişleri ve Valilik birimleri müdürleri ve personeli, 17 ilçe kaymakamlığı yazı işleri müdürleri ile il afet ve acil durum müdürlüğü personeli katıldı. Manisa Defterdarlığı Muhasebe Müdür Yardımcısı İrfan Atasorkun, büyükşehir olan Manisa’nın 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre yapılacak satın alma, kiralama ve ihale işlemleri hakkında bilgiler verdi.

Defterdarlık Uzmanı Çağatay Adıbelli de ihale işlemlerine ilişkin teknik bilgileri slayt eşliğinde sundu. Avrupa Birliği normları gözetilerek çıkarılan 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun, ihale sisteminde köklü değişiklikler yaptığını belirten Adıbelli, 4734 sayılı kanunun şeffaf yöntemleri benimsediğini kaydetti.