Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti ve CHP’li üyelerin oylarıyla Manisa’da servis işi yapan araçlara J plaka tahsis edilmesine olanak sağlayan teklif kabul edildi. Aylardır mağdur olan bir grup firma yetkilisi, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye gösterdiği çabadan dolayı teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda J plaka yönetmeliğindeki geçici 7 maddeye yönelik komisyon raporu AK Parti ve CHP Grubu’nun oylarıyla geçti. Bu kapsamda 31 Ekim 2013 tarihinden önce oda kaydı, hak ediş belgesi, vergi kaydı olanlara güzergah belgesi aranmadan 31 Aralık 2014 tarihine kadar eksik belgesini tamamlamak şartıyla j plaka verilecek. Kararı alkışlayan servis firmalarının temsilcileri mağduriyetlerinin sona ermesi nedeniyle büyük sevinç yaşadılar.

SERVİS ŞOFÖRLERİNDEN ZİYARET VE TEŞEKKÜR

Maddenin geçmesiyle mağduriyetleri giderilen servis şoförleri Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca da yer aldı. Büyükşehir Belediye Mecslisi’nde servis şoförlerini rahatlatacak bir maddeyi geçirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “AK Parti Grubu ve CHP Grubu buna destek verdi. AK Parti Grubu’nda olan Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik, grup başkanvekilimiz ve diğer meclis üyelerimiz ile bu madde üzerinde çalıştık. Bir karar süreci oluşturduk. Ardından mecliste komisyondan gelmesi doğrultusunda bu madde geçti. Bu maddeyi geçirmek istemediler, engel olmaya çalıştılar. Bu insanlarımız bizim insanlarımız. Yıllardan beri servis şoförlüğü yapıyorlar. Şoförlerimizin ellerinde gerekli belgeler var zaten. Bu işi yaptıklarını gösteren gerek şoförler odasından, ticaret odasından belgeler, vergi kayıtları ya da bu işi yaptıklarını gösteren hak edişleri, ruhsatları var. Sadece olmayan servis güzergah belgesiydi. Kimisi maddi sorunlardan ve bir çok nedenden dolayı bunu alamadılar. Bunun yanında servis güzergah belgesi olamayıp da D2 belgesi olan arkadaşlarımız var. İşi sadece servis güzergah belgesine indirgemekle bazı haksızlıkların doğduğunu gördük. Merkezin dışında ilçelerde de mağdur olan insanlarımız vardı. Neticede hayırlı bir karar çıktı. Hatta CHP Grubu da bizleri destekledi. Bu maddenin geçmesini istediler. Onlara da teşekkür ediyorum. Burada parti ayrımı yapmıyoruz. Bu bir parti meselesi değil, bu bir şehir meselesidir. Demokrasinin de güzelliği ortaya çıkmış oldu. Bizler şoförlerin mağdur oluğuna inandık ve meclisin kararı doğrultusunda bu mağduriyet kalktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ÇOK SEVİNÇLİYİZ”

14 yıldır servis şoförlüğü yapan Kadir Yalçın Kaya, J plaka ile ilgili kendilerine korsan muamelesi yaptıklarını vurgulayarak, “Bizlere bu yakıştırmayı yapanlara karşı büyük bir çaba gösteren AK Parti Grubu’na teşekkür ediyorum. Bize çok yardımcı oldular. Hem merkez hem de ilçedeki mağduriyet giderilmiş oldu. Çok sevinçliyiz.” dedi.

Tuncay İnanlı ise 6 yıldan bu yana servis şoförlü yaptığını belirterek şöyle konuştu: “Servis şoförleri mağdur durumdaydı. Bu çok zorumuza gitti. Biz korsan değil emeği ile bir yerlere gelmeye çalışan insanlarız. Bazen paramız oldu işimizi yapabildik, bazen de olamadı bu belgeyi alamadık. Yunusmere Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye ve AK Parti Grubu’na yapmış olduğu çabalardan dolayı teşekkür ediyorum.”

10 yıldır servis şoförlük yapan Serdar Cirit de “Meclis toplantısında arkadaşlarımızın yıllarca denetimsizlikten kaynaklanan sıkıntılardan ve korsan olarak nitelendirilmesinden dolayı çok büyük üzüntü duyduk. AK Parti Grubu’nun desteğiyle J plaka hakkını da arkadaşlarımız kazanmış oldu. Bununla birlikte ilçelerdeki sorun da çözülmüş oldu. Tek bir maddeyle ilçelerdeki ve merkezdeki J plaka ile ilgili sorunlar çözülmüş oldu.” diye konuştu.