Manisa Türk Kadınlar Konseyi Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan 6 kadın saha amirini ağırladı.

Ziyarette saha amirleri Leyla Okta, Ayşe Özer, Mine Ergönül, Seyhan Yavuz, Hilal Güler, Nihal Öztürk ve kadın kamyon şoförü Bedriye Yüksel ile Temizlik İşleri Çevre Mühendisi ve Şantiye Şefi Birgül Karataş yer aldı.

Kadın elinin değdiği her yerin temiz olduğunu belirten Mübeccel Kafkaslı, kadınlar konseyinin her konuda saha amirlerine destek verebileceğini dile getirdi.

Türk Kadınlar Konseyi Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Türk Kadınlar Konseyi’nin ve yönetim üyeleriyle birlikte ellerinden geldiği kadar gayretli çalıştığını ifade ederek, “Yönetim üyelerimdeki bayanlar çok değerli ve kıymetli dostlarımdır. Bizim bir özelliğimiz, birbirine saygılı değerli kişilerle birlikte hizmet vermektir. Türk Kadınlar Konseyi 25’inci yılına giriyor. Bende ablaları olarak yardım ve hizmet etmek için gayret ediyorum. Türk Kadınlar Konseyi’ni bilmenizi istiyoruz. Kadına yönelik hep çalışmalar içerisindeyiz. Bizim diğer derneklerden farkımız var. Biz kadınlara yönelik eğitimler vermekteyiz. Öncelikle kadınlarımızı eğitmek istiyoruz. Okuma, yazma seferberliği yapmak istiyoruz. Bayanlarımıza her konuda destek vermek istiyoruz. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi kadınlara çok değer veriyor. Kendisini her konuda olduğu gibi kadınlara yönelik çalışmalarını da takdir ediyoruz. Çeşitli el işleri kurslarını Yunusemre ilçemizde bayanlarımıza yönelik kurslar açmak istiyoruz. Öncelikle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yunusemre ilçesinin temizliği bayanların elinde de geçiyor. Basından aldığımız haberlerle temiz bir Yunusemre olması için uğraşıyorsunuz. Bayan eli değen her yer güzel olur. Temizlik demek kadın demektir. Kadınların başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi 5’er mahalle verdiklerini bu konuda sizlere güvendiğini inandığını bahsetti. Yunusemre Belediyesi’nin bu güzel ekibi ile tanışmak beni mutlu etti ve bir o kadar da duygulandırdı. Bu ekibin başarılı olacağına inanıyorum. Her konuda destek ve hizmet için kadın konseyi derneğimizle birlikte çalışmalar yapabiliriz” diye konuştu.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Çevre Mühendisi ve Şantiye Şefi Birgül Karataş ise, “Yunusemre Belediyesi temizlik işlerinde 6 kadın saha amiri, 1 de çöp kamyonu şoförü ile görev yapmaktadır. Sabahın erken saatlerinde temiz bir Yunusemre için saha amirlerimizle birlikte görevli bölgelerimize gidiyoruz. Yıkama makinelerimiz, sıcak su makinelerimiz, konteyner yıkama araçlarımızla 51 araçla hizmet vermekteyiz. Araçlarımızın sayısını arttırmayı planlıyoruz. Çalışmalarımıza başladık. Bütün sokak ve ana artellere hizmet veriyoruz. Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi bizlere inandı, güvendi. Biz de onun güvenini boşa çıkarmamak için temiz bir Yunusemre için hizmet ediyoruz” dedi.