Kula ilçesinin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak, 18 bin 533 metrekare alana sahip trafo merkezinin yapımı hızla devam ediliyor.

AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve yönetim kurulu üyeleri inşaatı devam eden indirici trafo merkezinde incelemelerde bulundu. Proje hakkında bilgi veren Palabıyık, Kula’nın elektrik enerjisini bugüne kadar Alaşehir’den aldığını, 20 mw enerjinin bir bölümünün de Selendi tarafından kullanıldığını söyledi. Kula’da Karakum mevkisinde 18 bin 533 metrekare alana kurulan ve inşaatında sona yaklaşılan indirici trafo merkezi ile sanayi sektöründe artık hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını belirten Palabıyık, yeni yatırımların da önün açılacağını ifade etti.

Kula’nın enerji sorununun yıllardır devam ettiğini bu sorunu çözülmesi için daha öncede uğraşlar verildiğini söyleyen, "AK Partili milletvekillerimizin konunun üzerinde hassasiyetle durmaları sonrasında eski Selendi yolu üzerinde bir merkezde 154/34.5 kw’lık indirici trafo merkezinin inşaatına başlandı ve hızla devam ediyor." dedi

"LAF ÜRETEN DEĞİL İŞ ÜRETEN BİR PARTİYİZ"

AK Parti döneminde Kula’da birçok hizmet yapıldığını anlatan Palabıyık, "Kula’da yıllardır bir fabrikanın neden açılmadığı konuşuldu ama fabrikayı çalıştıracak bir enerjimizin bile olmadığını kimse konuşmadı. İşte bu tesisin bitmesiyle Kula’da elektrik sıkıntımız kalmayacak. Herkes vadetti ama bu indirici trafo merkezini yapmak yine bizim iktidarımıza nasip oldu. Bundan sonra daha büyük projelerle yine halkımızın hizmetinde olacağız. Biz laf üreten değil iş üreten bir partiyiz” diye konuştu.